Închide

BREAKING Record de infecții cu coronavirus la Cluj, cele mai multe de la debutul pandemiei

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 08, 2020 0 509

Record de infecții cu noul coronavirus la Cluj, au fost raportate peste o sută de cazuri în ultimele 24 de ore.

Este vorba de 117 cazuri noi de infecție în Cluj în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la debutul pandemiei.

Clujul e unul dintre cele șase județe din țară care raportează azi peste o sută de cazuri noi de infecții, alături de Iași, Bacău, Timiș, Dâmbovița și Prahova. Este o situație fără precedent de la debutul pandemiei. Pe lângă cei nou-confirmați, un număr de 37 de pacienți au fost re-diagnosticați, doar azi, cea mai mare cifră din țară exceptând Capitala și, cu trei cazuri mai multe decât Clujul, județul Iași.

În total în țară au fost raportate în ultimele 24 de ore peste 3.100 de cazuri noi de infecții cu noul coronavirus, mai exact 3.130. În total până acum numărul infecțiilor ajunge până azi, de la debutul pandemiei în primăvară, la 145.700 de cazuri de infecție cu noul coronavirus Covid 19. Totodată, este pentru prima dată de la debutul pandemiei în România când numărul de cazuri noi depășește pragul de 3.000.

Până astăzi, un număr de 5.247 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat în România. De ieri până azi numărul deceselor cauzate de coronavirus ajunge la 44. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, arată Grupul de Comunicare Strategică.

La Cluj numărul de pacienți internați în spital după ce au fost diagnosticați cu coronavirus este astăzi de 347, dintre care 311 din județul Cluj. 33 dintre aceștia, adică 10% din totalul pacienților, se află în stare critică, la Terapie Intensivă.

Până azi numărul deceselor cauzate de coronavirus, înregistrate la Cluj, este de 93 de persoane. Vestea bună este că 885 dintre pacienți au fost tratați și declarați vindecați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu