Închide

Zeci de artiști fac artă stradală în această după-masă în centrul vechi al Clujului. Ce ți se pregătește: ”Piața Muzeului o să fie un loc cu adevărat aparte”

CulturăTop News by Actual de Cluj - oct. 12, 2019 1 337

Peste 30 de artiști sunt prezenți astăzi pe străzile din Cluj-Napoca pentru a da culoare celei de-a patra ediții Art in the Street.
Sunt pregătite peste 50 de reprezentații pe cinci scene dispuse în zona Pieței Muzeului, respectiv în fața Casei Matia Corvin, pe strada Franklin D. Roosevelt, în fața Bisericii Franciscane, în centrul Pieței Muzeului la Obeliscul Carolina și respectiv pe strada Georges Clemenceau. ”Ne dorim este ca străzile care găzduiesc Art in the Street să fie și mai vii decât sunt ele într-o zi obișnuită de sâmbătă. Îi așteptăm pe clujeni să se bucure de cei peste 30 de artiști selectați din cei peste 100 de înscriși. Piața Muzeului o să fie un loc cu adevărat aparte”, spune project managerul Denisa Dan.
Cele 50 de reprezentații înseamnă concerte, beatbox, jonglerii cu foc, graffiti, clovni, momente de step și mimă. Spectacolele încep la ora 16 și se încheie la ora 22.15 iar accesul la acestea e gratuit.
Art in the Street este un program de încurajare și dezvoltare a artei stradale, de promovare a tinerilor artiști stradali și de educare a comunității locale asupra rolului și a înțelesului artelor și a avut loc periodic din aprilie 2016. De exemplu anul trecut organizatorii au estimat că la acestea au asistat peste 17.000 de clujeni, la 80 de reprezentații pe parcursul anului, pe Bulevardul Eroilor și pe strada Bolyai, susținute de peste 100 de artiști din 35 de grupuri din țară și din străinătate.

Un comentariu

Scrie un comentariu