Închide

Vreme instabilă la Cluj, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru jumătatea de vest a județului, și cod galben – pentru cealaltă jumătate

Actualitate by Actual de Cluj - mai 20, 2021 0 90

Vreme instabilă la Cluj, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru jumătatea de vest a județului, și cod galben – pentru cealaltă jumătate.
Aproape toată țara se află sub cod galben de vreme rea azi, dar județele care au teritorii în zona munților Carpați se află și sub avertizare cod portocaliu. Este cazul județului Cluj, afectat integral de aceste avertizări.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme instabilă valabil până mâine la ora 10 pentru zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei, unde sunt așteptate ploi abundente și acumulări de apă care depășesc 60 de litri pe metrul pătrat. La altitudinea de peste 1.700 de metri ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 de centimetri.

În același interval, până mâine la ora 10, cealaltă jumătate din județul Cluj, cea de est, se află sub avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în Muntenia, Banat, Crișana și în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei și Moldovei, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 30 de litri pe metrul pătrat, iar pe arii restrânse – 50 de litri pe metrul pătrat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare