Închide

Vrem să câștigăm Consiliul Județean Cluj fără să umblăm cu arcanul prin județ după primarii PSD, spune liderul Pro România Cluj

AdministrațiePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 17, 2020 0 421

Fără a-l indica direct pe actualul președinte al Consiliului Județean, liberalul Alin Tișe, liderul Pro România Cluj, Remus Lăpușan a afirmat că și-a propus să câștige alegerile din septembrie fără să procedeze precum unii „competitori”, „care au ieșit cu arcanul prin județ la vântoare de primari PSD”.

Aflalt la al doilea mandat în plenul Consiliului Județean, fostul lider al PSD Cluj, în prezent coordonator al Pro România Cluj, Remus Lăpușan a destăinuit că în momentul în care s-a apucat să construiască de la zero organizația clujeană a partidului lui Victor Ponta, i-a trecut prin minte să-i coopteze pe primarii PSD cu care avea deja o relație bine construită, dar că apoi s-a răzgândit.

„Am avut o perioadă în care am cochetat cu această idee. Să iau oameni de la PSD, în special primarii. Dar apoi am analizat problema mai bine și m-am răzgânit. Mi-am dat seama că Pro România Cluj trebuie să fie un start-up politic, că este mare nevoie să promovăm și oameni noi, care n-au mai avut tangențe cu politica. Și în mare parte reușim lucrul acesta”, a spus Lăpușan.

El a precizat că planul său în cursa electorală pentru Consiliul Județean Cluj nu e nicidecum să umble prin județ cu arcanul pentru a aduna primari de la alte partide.

„Nu cred că aceasta este soluția, să umblăm cu arcanu prin județ după primari PSD. Vreau să ne obținem voturile în baza programului generos pe care îl lansăm astăzi în dezbatere publică. Sunt convins că electoratul va înțelege că venim cu măsuri menite să ajute sectorul de afaceri, producătorii locali, entitățile din medicină, IT, educație etc. Jumătate dintre cei care ni s-au alăturat în Pro România Cluj sunt oameni tineri, cu activități independete, buni profesioniști, implicați în comunitățile lor. Așadar am convingerea că le putem arată clujenilor că venim cu solțuții și cu o echipă solidă”, a comentat Lăpușan.

Liderul Pro România s-a referit la faptul că mulți dintre primarii PSD din județul Cluj s-au lăsat curtați de actualul președinte al Consiliului Județean, Alin Tișe, acceptând fie candideze din partea PNL,  la alegerile din septembrie. Unii au ales formula candidaturii independente, dat to cu sprijn PNL.

Lăpușan a avertizat că aceasta poate fi și o capcană, și  că nu neapărat primarii socia-democrați din județ pe care mizează liberalii vor aduce rezultatul scontat PNL-ului.

Până în prezent, PSD Cluj a pierdut două mari orașe, Tuda și Dej. Primarul din Turda, Cristian Matei a anunțat oficial că se alătură PNL-ului. Primarul din Dej, Costan Morar, a anunțat oficial că va candida independent. Sursele Actual de Cluj au informat că Morar și-a negociat retragerea din PSD, cu liderii PNL, având sprijnul total al lui Alin Tișe. De altfel, liberalii nu vor avea un alt candidat la Dej.

Mai sunt cel puțin 10 primari PSD din județul Cluj care vor juca în favoarea PNL, la alegerile din septembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare