Închide

Sorin Naș: „Cum a procedat Flutur la Suceava și Boc bagă sub preș gunoiul infectării cu Covid19 din Primăria Cluj”

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - iul. 17, 2020 1 930

Președintele Forța Națională, clujeanul Sorin Naș, transmite că edilul Clujului, Emil Boc trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să-și asume situația semnalată în presa locală, privind infectarea cu Covid-19 a unor angajați din Primăria Cluj, precum și starea de îngrijorare din rândul funcționarilor.

„Faptul că nu există nicio reacție din partea primarului și se încearcă ascunderea gunoiului sub preș în deplinǎ complicitate cu Direcția de Sănătate Publică, arată aceeași mentalitate de baron local ca și a lui Gheorghe Flutur care a îmbolnăvit un spital întreg și a închis un județ. (…) Cum a procedat Flutur la Suceava și Boc bagă sub preș gunoiul infectării cu Covid19 din Primăria Cluj”, susține Naș într-un comunicat de presă.

Liderul Forța Națională e de părare că primarul Clujului este responsabil moral pentru orice caz de infectare cu coronavirus din primărie iar situaţia infectǎrilor ȋn rândul angajaţilor ar trebui să fie comunicatǎ public, ȋn mod transparent.

„Primarul unui municipiu cum e Cluj-Napoca ar trebui sǎ prezinte zilnic concitadinilor situația din primărie, cine a fost expus, măsurile luate, ce reguli şi proceduri au fost instituite pentru  a asigura securitatea şi sănătatea salariaţilor primǎriei şi a cetǎţenilor. Totodatǎ ar trebui declanşatǎ o anchetă epidemiologicǎ care să testeze angajații primǎriei pentru a se ști clar cine este infectat și cine nu”, consideră Sorin Naș.

Totodată, reprezentnatul Forța Națională consideră că autoritățile tratează cu dublă măsură situațiile de neresepctare a prevederilor privind limitarea răspândirii de Covid-19.

„Ce vedem este că atunci când un tânăr este prins cu masca sub nas în metrou, îl saltă jandarmii, dar când primăria PNL-istǎ a unuia dintre orașele mari este infectată, nu mai vedem autoritățile agitându-se, ba dimpotrivă, totul este trecut sub tăcere.  Existǎ o  dublă măsură din partea autorităților, una pentru liberalii aflaţi ȋn diverse funcţii publice(membrii guvernului, preşedinţi de Consilii Judeţene, primari, etc.) şi alta pentru restul cetǎţenilor. Rezultatul este evident: asistǎm la cea mai mare crizǎ de încredere în instituții și în autoritatea statului de dupǎ 1989. Emil Boc este protejat de toate autoritățile, mai ales în prag de alegeri locale, ȋntrucât imaginea lui a fost creatǎ pe realizǎrile economice ale clujenilor şi ȋn speţǎ ale antreprenorilor clujeni, deşi Boc n-are niciun merit.  Ȋn decursul a peste 16 ani, lui Boc i s-a creat o imagine care nu are nicio legǎturǎ cu realitatea, de cǎtre o armatǎ de specialişti, dar iatǎ cǎ virusul COVID19 ne dezvǎluie adevǎrata faţǎ a primarului: un primar expirat, care datoritǎ multiplelor mandate, 4 la numǎr, nu mai este motivat suficient sǎ lucreze pentru comunitate, nu este capabil sǎ vinǎ cu soluţii pentru rezolvarea problemelor pe care tot el nu a fost ȋn stare sǎ le rezolve timp de 16 ani, mai exact un primar plictisit, depǎşit de vremurile  pe care le trǎim, un primar disperat cǎ nu-l mai are ȋn spate pe Bǎse’ care sǎ-i spunǎ zilnic ce şi cum sǎ facǎ, aşa cum se ȋntâmplau lucrurile când era premier.  Ultimele luni au transpus ȋn practicǎ basmul cu Hainele cele noi ale ȋmpǎratului, cetǎţenii realizând cǎ, de fapt, politicienii sunt dezbrǎcaţi”, a comentat Naș.

„Trebuie înțeles că nu există pandemie pentru  baronii locali și pentru muritorii de rând; oriunde în România, un primar, mai ales unul cu 4 mandate, știe tot ce mișcă în primărie și nu ar trebui să ascundǎ o problemǎ care ține de sănătatea publică, de siguranța angajaților primăriei și a cetățenilor din comunitatea respectivă”, mai adăugat acesta.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare