Închide

Volumul de investiții în imobiliare a atins 323 milioane euro în prima jumătate din an în România, Clujul a fost cea mai  atractivă piață după București

Economie by Actual de Cluj - aug. 04, 2022 0 175

Volumul de investiții în imobiliare a atins 323 milioane euro în prima jumătate din an în România, Clujul a fost cea mai  atractivă piață după București, în contextul în care piețele din provincie au adus o cincime din bani, arată un raport.

Volumul total al investițiilor pe piața de real estate în România a ajuns la 323 de milioane de euro în prima jumătate a acestui an, în creșterre cu cu 6% față de aceeași perioadă a anului precedent, arată raportul Romania Real Estate Market Outlook 2022, lansat de CBRE România. În primele șase luni din an au fost semnate 14 tranzacții, cu o valoare medie de 23 de milioane de euro. Totodată, 79% din volumul de tranzacții a fost încheiat în al doilea trimestru al anului. Cea mai mare tranzacție a anului până în prezent a fost semnată în al doilea trimestru al anului, odată cu achiziția Expo Business Park din București de către S IMMO AG de la Portland Trust. Cu, de departe, cea mai mare pondere din volumul total al investițiilor, Bucureștiul a atras zece tranzacții în perioada menționată. Doar 20% din investiția totală a fost direcționată către orașe regionale, Cluj-Napoca fiind cea mai căutată locație regională, după cum precizează raportul.

Având în vedere că volumul tranzacțiilor de investiții în derulare este unul semnificativ, volumul total de investiții din 2022 ar putea depăși volumul din 2021, arată raportul citat. ”Numărul final de tranzacții va fi definit de piața de închirieri, dar și de perspectivele actuale pentru condițiile financiare pe piețe monetare mai largi”. ”Volumul de proiecte în lucru pentru 2022 este foarte ridicat și vedem premisele pentru unul dintre cei mai buni ani ai României în ceea ce privește volumul tranzacțiilor. Perspectivele pentru 2023 sunt însă mixte, deoarece majorările continue ale ratei dobânzii au un efect negativ asupra lichidității de piață. Chiar și în acest context, randamentele ridicate oferite de România ajută să stabilizeze interesul investitorilor”, spune Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties în cadrul CBRE România.

CBRE Group are sediul central în Dallas este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2020. Compania are peste 100.000 de angajați și deservește clienți din peste o sută de țări.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu