Închide

Viorica Dăncilă, convocată de președinte la Cotroceni

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - iul. 17, 2018 0 85

Președintele Klaus Iohannis a chemat-o pe Viorica Dăncilă la discuții, la Palatul Cotorceni, pe fondul informațiilor potrivit cărora Executivul ar putea adopta ordonanța de urgență privind grațierea și amnistia, au declarat surse pentru Hotnews. Întâlnirea va avea loc mâine.

Surse politice au precizat pentru Hotnews că președintele Klaus Iohannis a sunat-o pe Viorica Dăncilă pentru a avea o discuție în contextul informațiilor legate de o posibilă ordonanță de urgență. Cei doi au convenit ca întrevederea să aibă loc mâine.

Executivul are programată azi o ședință care ar urma să înceapă la ora 14.00. Ordinea de zi nu a fost făcută publică, dar au existat informații referitoare la intenția de a adopta o ordonanța de urgență privind grațierea și amnistia.

Liviu Dragnea a negat însă această variantă.

Președintele a mai încercat să blocheze adoptarea OUG 13, în ianuarie anul trecut. Atunci, el a ales să participe și să prezideze ședința de guvern. ”Sunt doi elefanți în încăpere, dar nu se văd: amnistia și modificarea Codurilor penale”, spunea atunci Iohannis.

Mult contestata OUG 13 avea să fie emisă ulterior, într-o ședință programată seara târziu, fără ca OUG 13 să figureze pe ordinea de zi oficială, și a generat imediat proteste de stradă. La presiunea protestatarilor, guvernul condus de sorin Grindeanu a abrogat OUG 13.

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu