Închide

Violență în Florești, un clujean a ajuns în spital după ce a fost lovit cu un bolovan de un bărbat revoltat că a parcat mașina în curtea blocului

ActualitateTop News by Mihai Prodan - aug. 02, 2021 0 641

Un clujean a fost condamnat la închisoare după ce a lovit și zgâriat o mașină parcată, în Florești, și a lovit cu un bolovan și cu pumnii un alt bărbat care i-a cerut să se oprească. Motivul – victima parcase mașina, temporar, în curtea blocului în care locuia agresorul.

Faptele s-au petrecut în luna mai a anului trecut; în seara de 2 mai, în timp ce se afla în curtea blocului din Florești, agresorul l-a lovit cu o piatră în zona capului pe un bărbat, iar după ce acesta a căzut la pământ, a continuat să îi aplice mai multe lovituri cu pumnii si picioarele în diferite zone ale corpului, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 22-24 zile de îngrijiri medicale.

În aceeași zi inculpatul a zgâriat cu o cheie de la lacătul bicicletei o mașină pe care victima o parcase în curtea blocului, pentru a elibera curtea blocului în care locuia, ca să o curețe.  Iată ce a reținut instanța care a judecat cazul: ”din declarațiile părților civile reiese că, la data de 5 mai 2020, în jurul orelor 14, folosind o pompă cu presiune, partea civilă DD a spălat pavajul din fața blocului, situat în comuna Florești din județul Cluj, unde locuiește împreună cu concubina acestuia, TI, și cu fiul lor minor, NBB, în vârstă de trei ani. În acest sens, inculpatul a mutat autovehiculul părții civile TI în parcarea blocului de vizavi, imobil despre care nu știa că este locuit, nefiind încă finisat, aspect care reiese și din declarația martorului SEP. Totodată, DD a arătat că, după ce a terminat de spălat pavajul, a intrat în curtea privată a apartamentului unde a petrecut timp cu familia lui, autoturismul rămânând în parcarea blocului vecin.

În jurul orelor 19:30, partea civilă DD, aflându-se în curte, a observat o persoană de sex masculin care lovea cu pumnul capota autoturismului aflat în parcarea blocului situat peste drum, motiv pentru care, s-a deplasat cu minorul NBB spre inculpat, solicitându-i acestuia să nu mai lovească autovehiculul, aspect confirmat de partea civilă TI. Imediat după acest moment, partea civilă a intrat în curte împreună cu fiul său, solicitându-i concubinei sale să mute autoturismul din parcarea blocului vecin. Între timp, astfel cum rezultă din declarația părții civile, precum și a martorului SEP, inculpatul a început să lovească din nou autoturismul cu piciorul. Totodată, din declarația părții civile DD, coroborată cu planșele fotografice depuse la dosarul cauzei, reiese că inculpatul, folosind probabil o cheie de la lacătul bicicletei personale, a zgâriat capota respectivului autovehicul.

În continuare, DD a ieșit din nou din curte, însoțit de fiul acestuia, solicitându-i încă o dată inculpatului să nu mai lovească autovehiculul deoarece urmează să fie mutat din fața respectivului imobil. Acesta a declarat că inculpatul nu putea comunica, scoțând doar niște sunete pe care nu le-a putut înțelege. Cei doi s-au îmbrâncit, iar în momentul în care persoana vătămată DD s-a întors spre fiul său pentru a-l proteja, inculpatul a luat un bolovan pe care l-a aruncat înspre partea civilă, lovind-o în zona cefei, moment în care aceasta a amețit, căzând în genunchi, tinându-și totodată mâinile la nivelul capului. După ce DD a căzut la pământ, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței, aspect confirmat de martori. Mai mult, partea civilă TI a arătat că, în momentul în care a ieșit din apartament a constatat că DD se afla în parcarea blocului și avea o leziune în zona cefei care sângera.

În urma incidentului, partea civilă DD a fost transportată la UPU 1 Cluj pentru îngrijiri medicale de specialitate, fiind internată la Secția de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale la nivelul feței”.

Din declarația unui martor a reieșit că cei doi se aflau sub influența băuturilor alcoolice, aspect recunoscut și de către DD, care a declarat că în acea zi a consumat trei beri la 0,33 l.

Inculpatul a fost revoltat de faptul că mașina fusese lăsată în parcarea blocului de vizavi, unde acesta își are domiciliul, astfel că a dat cu pumnii în capota mașinii și i-a zgâriat capota.

Agresorul a fost condamnat la un an și șapte luni de închisoare cu suspendare, în primă instanță. Decizia a fost luată joia trecută de instanța Judecătoriei Cluj-Napoca și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare