Închide

Vin zeci de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului la Cluj, produse de Johnson & Johnson, în țară ajung un sfert de milion, se împart în patru zone, cele mai puține ajung la Cluj

SănătateTop News by Actual de Cluj - iul. 02, 2021 0 79

Vin zeci de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului la Cluj, produse de Johnson & Johnson, în țară ajung un sfert de milion, se împart în patru zone, cele mai puține ajung la Cluj.

Azi sunt așteptate în țară un număr de 237.600 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson, la Institutul Național
de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră. De aici acestea sunt distribuite în centrele zonale de depozitare Brașov, Cluj, Craiova și Iași. La Cluj ajung doar 40.000, în vreme ce în Iași sunt distribuite 77.600, în Brașov – 70.000, iar în Craiova – 50.000 de doze. Până acum în România au ajuns aproape 700.000 de doze de vaccin produse de Johnson&Johnson, dintre care au fost folosite doar 297.500.

”În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele  de vaccin necesare imunizării populației”, arată Centrul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare