Închide

Digitalizare în Educație. Platformă de Tehnologie atacă o piață foarte activă la Cluj: grădinițe și școli

EconomieTop News by Kristina Reştea - iul. 02, 2021 0 127

 

Experiența pandemiei și implementarea școlii online au accelerat digitalizarea în sectorul educației și în România, spun fondatorii Kinderpedia, aplicație de comunicare și management pentru educație, construită în România. Fondatorii startup-ului lucrează la extinderea pe piața internațională, dar ar vrea să fie mai prezenți și în țară, iar Clujul este una dintre piețele țintă: aici deja câteva școli și grădinițe au adoptat platforma.

Mesageria, galeria multimedia, calendarul de activități, meniul, newsletterele, chestionarele sau registrul medical al copilului sunt câteva dintre instrumentele dedicate părinților. Instrumentele digitale pe care profesorii le au la dispoziție pe platformă includ module precum orar, prezență, catalog, chestionare, teme și documente. „Kinderpedia reduce cu până la 40% timpul pe care profesorii îl alocă activităților administrative.  Vorbim de 6 – 9 ore pe săptămână”, spun inițiatorii proiectului.

Profesorii pot pregăti orarul, pot face prezența zilnic în aplicația mobilă și tot acolo dau note, trimit și apoi corectează temele. Există și funcționalitatea de înregistrare a mesajelor vocale. Managerii școlilor private configurează planul tarifar al fiecărui elev, iar facturile se emit automat. De asemenea, managerii primesc rapoarte de activitate.

Nevoia de conectare apărută odată cu debutul Covid-19 a dus la o mai mare deschidere față de soluțiile digitale existente și totodată a scos la iveală lipsa inovației în majoritatea școlilor, spun reprezentanții firmei care a lansat aplicația.

„Cu ajutorul platformei, putem face, într-un singur loc, acțiuni pentru care și noi și părinții trebuia să recurgem la canale și instrumente diverse, cum ar fi e-mail, telefon, avizier etc. Lucrăm mai eficient și putem a sigura o experiență superioară atât părinților, cât și personalului nostru”, a spus Ana Câmpean, Director Executiv Grădinițele ELF.

Au ajuns și în școli publice

După închiderea școlilor, platforma a integrat modulul de predare video la distanță. A urmat modulul de teme. Fondatorii Kinderpedia menționează că au pus platforma la dispoziția profesorilor din școlile și grădinițele publice, gratuit, printr-un protocol semnat în martie 2020 cu Ministerul Educației şi Cercetării.

Aproximativ 80% dintre școlile și grădinițele care folosesc Kinderpedia aparțin sectorului public și cea mai mare parte a lor folosesc un pachet gratuit, în baza protocolului semnat cu Ministerul Educației și Cercetării, în martie 2020, susțin reprezentanții platformei. Există și școli și grădinițe publice care au ales să folosească toate funcționalitățile Kinderpedi chiar înainte de pandemie. 

Firma românească are în plan extinderea internațională

Kinderpedia se află în prezent în etapa de scalare și are în plan expansiune internațională. Un pas  în acest proces l-a constituit parteneriatul din 2020 cu Maple Bear Central & Eastern Europe și Maple Bear United Arab Emirates, parte a celei mai mari rețele globale de francize educaționale canadiene. Kinderpedia a devenit sistem unic de operare pentru Maple Bear CEE și Maple Bear UAE.

În 2020, Kinderpedia a încheiat o rundă de finanțare de aproximativ jumătate de milion de euro. Runda a fost condusă de Roca X și a inclus o componentă de equity crowdfunding, prin SeedBlink, dar și participarea grupului de business angels din Timișoara, Growceanu. Fondurile sunt alocate în principal pentru a accelera marketingul și vânzările în România și pe piețele internaționale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare