Închide

În Florești, 30 de grade. În autobuzul care circulă în comună, 40 de grade. Floreștenii acuză primarul că își bate joc de ei și acceptă un transport public cu autobuze vechi

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 02, 2021 2 198

Floreștenii bat obrazul primarului Bogdan Pivariu și spun că e imposibil să aplice modelul promovat de primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc și să își lase mașinile acasă în favoarea transportului public.

O mămică din comună a arătat că la ora 17.00, în 30 iulie, în Florești erau 30 de grade în timp ce în autobuzul care circula prin comună erau 40 de grade, o căldură de îți venea să leșini.

 

„Astazi am iesit cu copilul la plimbare prin Floresti, cu autobuzul, ora 17,00, în jur de 30 grade Celsius. În autobuz, vreo 40 de grade, nădușală, geamuri deschise ca să ne faca vânt sau să ne mai dea ceva caldură. Nu mi-am dat seama exact. Întreb șoferul de ce nu este aer condiționat. Răspuns: pentru că nu există așa ceva! Mai mare rușinea. Nu e prima dată când se întâmplă asta. Ni se tot repetă în ultimul timp, mai ales de către primarul Clujului, cum că ar trebui sa circulăm cu autobuzul ca să nu mai sufocăm traficul din Cluj, vinerea verde si alte non sesuri. Noul primar al Floreștiului este și el în lumea lui când vine vorba de traficul din Florești, ca și primarul Clujului! Parcă nu fac parte din lumea noastră. Cum este posibil ca o companie în care călatorii efectiv pompează bani să îi transporte ca pe niște vite. Cred că toate autobuzele vechi din Cluj, fără aer condiționat, sunt acum folosite pentru Florești. Cum este posibil să plătești 1 bilet de 4 lei/călătoria și sa îți vină să leșini de cald în autobuz. Să nu mai vorbesc că pentru cei care lucrează în Cluj se fac abonamente lunare de cel puțin 250 lei de persoană.  Unde naiba se duc toți banii ăștia, că Floreștiul are cca. 50.0000 de locuitori. Mulțumesc primarului din Florești pentru că își bate joc de noi, împreună cu cei de la compania de transport în comun și cu primarul Clujului! Le doresc tuturor să ajungă să ne înțeleagă!”, a scris pe Facebook o mămică din Florești.

Anul acesta, în iunie, Primarul din Florești a decis sa subvenționeze Compania de Transport Local a Primăriei pentru pierderile din perioada pandemiei, valoarea maximă a compensației fiind de peste 1,5 milioane lei.

Consilierii USR din Florești i-au reproșat primarului Bogdan Pivariu că, în loc să se bată pentru floreșteni și pentru creșterea serviciilor din comună, se grăbește de pe o zi pe alta să aprobe subvenții pentru CTP în timp ce alte primării au refuzat sau au amânat decizia de a le acorda. „Toate comunitățile din Zona Metropolitană împart piederile, dar serviciile nu sunt egale precum cost sau calitate pentru toți”, a atras atenția consilierul local Marius Todoran. Oamenii din Florești care circulă cu transportul în comun sunt discriminați față de clujeni și circulă cu autobuze vechi, fără aer condiționat dar și aglomerate, au mai arătat civici din comună.

Detalii:

Primarul Pivariu arătat cu degetul deoarece se grăbește să arunce cu bani în Compania de Transport a Primăriei Cluj-Napoca fără să negocieze creșterea calității serviciilor pentru floreșteni. Autobuzele din Florești sunt pline ochi și nu au aer condiționat

2 comentarii

  1. dragi ,, Floresteni ,,..! saltul de la caruta la autobus cu AC , necesita timp..! intai , treceti la statutul de orasel ! ca sa platiti impozite adecvate ! cand o sa decartati , primarele va va cumpara autobuze de care vreti voi . d istanta in timp, pana maimuta a coborat din copac si a inceput sa vorbeasca a fost destul de mare .bucurati-va ca deocamdata , va cacati in casa , nu in gradina vecinului ! rabdare ….

Scrie un comentariu

  • Articole similare