Închide

VIDEO Valea Fizeșului din „Delta Transilvaniei” poluată cu tone de peturi. „Sunt tone întregi, le aruncă oamenii”

AdministrațieDin județ by Actual de Cluj - mart. 12, 2019 0 312

Valea Fizeșului, deși aflată într-o zonă ecologică protejată, oferă trecătorului imagini greu de imaginat. În locul apei cristaline, sute și mii de peturi au format la Fizeșul Gherlii un pod care acoperă complet luciul.

Sunt tone de gunoaie și deșeuri adunate din localitățile pe unde șerpuiește apa. De multă vreme, este un obicei extrem de prost al unora de a-și arunca gunoaiele în valea care le trece pe lângă case, informează gherlainfo.ro.

Primarul din Fizeșul Gherlii spune că situația este cunoscută. „Gunoaiele vin pe apă de mai sus, de la Țaga. Sunt tone întregi, le aruncă oamenii. La asta se mai adaugă faptul că toamna trecută, cei de la compania de electricitate au tăiat crengile și acestea au făcut blocaje pe râu. Noi încercăm să le curățăm, dar deocamdată apa este mare și nu putem interveni. Încet le vom da drumul până la podul de la intrarea în sat și acolo le colectăm, cu o plasă. Noi, dacă am fi rău intenționați, le-am da drumul la gunoaie să meargă spre Mintiu, dar nu facem așa ceva”, spune Vasile Lup.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu