Închide

VIDEO Un urs a fost filmat alergând speriat pe străzile din Câmpia Turzii

ActualitateTop News by Catalin Suciu - mai 24, 2020 0 479

Imagini cu un urs alergând speriat au fost surprinse de trecători pe stradă în Câmpia Turzii.

Până în această dimineață, potrivit primarului din localitate, ursul nu a fost găsit.

„ATENȚIE: Un urs a fost văzut pe străzile Câmpiei Turzii

Începând de aseară, pe străzile Municipiului Câmpia Turzii a fost filmat un urs, care umbla liber și speriat.
Animalul a fost zărit, ultima dată, în zona Parcului Municipal Berc, însă pe tot parcursul nopții a fost căutat de lucrătorii de la Poliție și Poliția Locală.
Nu se știe dacă a rămas în zona Parcului Municipal sau dacă, traversând râul Arieș, a plecat spre comunele Viișoara sau Luna.
Atât Instituția Prefectului Județului Cluj, cât și Direcția Sanitar-Veterinară și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au fost informați cu privire la prezența puiului de urs în zona Municipiului Câmpia Turzii.
Rugăm cetățenii să nu intre în panică și, în eventualitatea în care zăresc animalul, să NU INTERACȚIONEZE, SUB NICIO FORMĂ CU ACESTA, SĂ NU-L HRĂNEASCĂ ȘI să sune de urgențță la 112 sau Poliția Locală, la telefon 0264/991.
Un animal sălbatic poate deveni foarte agresiv și periculos dacă se simte încolțit, fiind cunoscute nenumăratele interacțiuni cu urșii, care s-au soldat tragic”, au informat autoritățile locale.

„Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă și, cunoscând pericolul pe care un urs liber îl poate reprezenta pentru cetățeni și pentru gospodării, am acționat cu vigilență pe tot parcursul nopții, în vederea identificării și relocării animalului. Din nefericire, nu am reușit identificarea ursului și nici a locației în care s-a îndreptat. Din acest motiv, îi îndemn în special pe cetățenii din cartierele de case să fie atenți și prevăzători și să ne contacteze, de urgență, dacă îl văd. Noi vom continua eforturile să-l găsim și să-l relocăm într-un loc departe de civilizație, pentru a nu mai reprezenta un pericol pentru nimeni.”, a declarat Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare