Închide

VIDEO Se circulă bine în Baciu după lărgirea podului

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 08, 2020 0 743

„Proiectul mic” sau drumul care „le va aduce surprize clujenilor”, după cum a fost catalogat de Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a adus fluență în traficul din Baciu, spun cei care tranzitează zona.

Pe tot parcursul lunii noiembrie, șoferii s-au plâns de blocajele de pe Calea Baciului și au arătat cu imagini postate pe rețelele de socializare că traficul din zonă este infernal, că șantierul nu e operat eficient și că parcurg distanțe scurte în ore. Oamenii l-au chemat pe primarul Emil Boc să vină pe șantier ca să urgenteze lucrarea, mai ales că Primăria i-a cedat Direcției de Drumuri și Poduri o porțiune de drum pentru ca aceasta să pornească proiectul de lărgire și modernizare de pe Calea Baciului – Valea Seacă.

Un video realizat în 5 decembrie, după-amiaza, arată drumul din comuna Baciu pe care șoferii străteau în coloane infernale. „Asa se circulă dupa ce podul Calea Baciului a fost lărgit la 4 benzi. Cozile de vineri după-amiază au dispărut”, susține cel care a realizat filmarea, Timo Cîmpean.

În alte postări, oamenii se miră că, după darea în circulație a podului lărgit, drumul din Baciu este liber și se circulă fluent.

(imagini postate în 7 decembrie pe grupul Info Trafic de pe Facebook)

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat la Cluj, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Primărie în 28 septembrie, că locuitorii din Cluj vor avea parte de o surpriză extraordinară în următoarele zile. El a făcut referire la proiectul de lărgire a drumului de ieșire din Cluj-Napoca, cel de la Calea Baciului, lucrare care a ținut oamenii săptămâna trecută în coloane de câțiva kilometri.

„Am dat ordinul de începere la lucrările a podului peste DN1F (Valea Seacă) și veți avea o surpriză extraordinară în următoarele zile. Lucrările de lărgire pe Calea Baciului au fost finalizate, fiind inclusiv aplicate marcajele. Chiar dacă vorbim despre un proiect de o mică anvergură, cred că este extrem de important pentru clujeni. Doar cine a stat în trafic între 30 și 90 de minute în zona respectivă înțelege cât sunt de importante lucrările. Inclusiv eu și colegul meu europarlamentar (n.r. Daniel Buda) am  pierdut minute importante în zona respectivă.”, a spus Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la Cluj.

Aceasta a spus că un podeț din zonă sugrumă tot traficul și că „ va arăta cu totul altfel în cel mai scurt timp, iar șoferii vor scăpa de aglomerație”.

Cu o zi înainte de vizita ministrului, Direcția Regională de Drumuri și Poduri informa că a realizat marcajele rutiere pe porțiunea de drum supralărgită din Baciu. De asemenea, de Ziua Națională se lucra pe șantierul podului de pe Valea Seacă, 1 decembrie fiind termenul de finalizare al lucrărilor anunțat de autorități. Lucrările din Baciu au fost contractate de DRDP pentru peste 900.000 lei în vara lui 2020.

Direcția de Drumuri și Poduri Cluj a extins circulația la trei benzi pe podul peste Valea Seacă, în noiembrie 2019, fără ca podul să facă față traficului. Astfel, în 2020 s-a lansat o licitație în luna mai pentru consolidarea lui, dar și pentru lucrări de lărgire suplimentare în zona de ieșire din Cluj-Napoca, pe Calea Baciului. Contractul a fost încheiat în 24 august la valoarea de peste 917.000 lei cu asocierea City Group – Total Construct, tremenul fiind de 2 luni și 20 de zile.

Vezi și: Proiectul mic, extrem de important pentru clujeni. Ministrul Bode promite o surpriză pentru traficul de la ieșire din Cluj-Napoca, spre Baciu: „Doar cine a stat în trafic între 30 și 90 de minute în zona respectivă înțelege cât sunt de importante lucrările”

Boc, trimis de clujeni să stea de Ziua Națională cu chitanțierul pe drumul spre casă al ministrului Transporturilor care trece pe Calea Baciului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu