Închide

VIDEO Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se transformă într-un imens tricolor pentru meciul de tenis România-Italia

Sport by Actual de Cluj - apr. 16, 2021 0 340

Echipa de tenis feminin a României întâlnește Italia în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în play-off-ul Billie Jean King Cup, noua denumire a fostei Cupei Federațiilor.
Organizatorii au pregătit o surpriză, iar Sala Polivalentă, în lipsa spectatorilor, se va transforma într-un imens tricolor.

Programul meciurilor:
Vineri, 16 aprilie:
Irina Bara – Elisabetta Cocciaretto
Mihaela Buzărnescu – Martina Trevisan
Sâmbătă, 17 aprilie:
Irina Bara – Martina Trevisan
Mihaela Buzărnescu – Elisabetta Cocciaretto
Monica Niculescu/Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.
Meciurile din Sala Polivalentă BTarena sunt transmise de Digi Sport.

Irina Bara (26 de ani, locul 132 WTA), racheta numărul 1 a României, va începe duelul dintre tricolore și sportivele din „Cizmă”, contra Elisabettei Cocciaretto (locul 111 mondial, 20 de ani). Cele două sportive nu s-au întâlnit niciodată în circuitul WTA.

A doua partidă de vineri va fi cea dintre Mihaela Buzărnescu (32 de ani, numărul 137 WTA) și Martina Trevisan (27 de ani, locul 99 mondial), cea mai bine clasată jucătoare a Italiei. Sportiva din România conduce cu 1-0 la întâlnirile directe, după victoria din 2017, de la Biarritz, 6-4, 6-3.

Tricolorele și-au aflat adversarele și ordinea în care vor intra pe teren la meciul România – Italia, din play-off-ul „Billie Jean King Cup

Sâmbătă, Irina Bara va face schimb de adversare cu Mihaela Buzărnescu. Numărul 132 mondial o va întâlni pe Martina Trevisan, în timp ce coechipiera sa se va duela cu Elisabetta Cocciaretto.

La dublu, căpitanul României, Monica Niculescu, va face pereche cu Gabriela Ruse și vor evolua contra cuplului Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.

Partidele programate vineri, 16 aprilie:

  • Irina Bara – Elisabetta Cocciaretto, ora 15:30, pe Digi Sport 2
  • Mihaela Buzărnescu – Martina Trevisan, ora 17:30, pe Digi Sport 2

Meciurile de sâmbătă, 17 aprilie:

  • Irina Bara – Martina Trevisan, ora 14:00, pe Digi Sport 2
  • Mihaela Buzărnescu – Elisabetta Cocciaretto, ora 16:00, pe Digi Sport 2
  • Monica Niculescu/Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone, ora 18:00, pe Digi Sport 2

Bara şi Trevisan sunt la egalitate în meciurile directe, 1-1, după ce românca s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-3, în 2019, în optimi la Rabat (WTA), iar italianca a câştigat în 2020 la Cairo (100.000 dolari), în primul tur, cu 6-3, 6-2. Partida dintre Buzărnescu şi Cocciaretto va fi o premieră.

Cele două echipe s-au înfruntat până acum de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe. Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franţa), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre.

Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre, potrivit Agerpres.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare