Închide

VIDEO Pădurea Hoia e în top trei cele mai bântuite locuri din lume. Cum vrea orașul „să atace” cu ea Capitala Culturală Europeană

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 17, 2015 0 1174

Clujul e pregătit să experimenteze și a gândit un proiect indit în aplicația pentru Capitală Culturală Europeană, depusă deja la Ministerul Culturii pentru competiția cu celelalte orașe din România care își doresc titlul în 2021. Orașul și-a asumat crearea unui parc etnografic intergalactic în Pădurea Hoia, lângă parcul etnografic, care să combine folclorul cu miturile și legendele urbane ale ultimilor 60 de ani legate de aparițiile OZN-urilor și a manifestărilor paranormale în această zonă.

“Proiectul aduce laolaltă artiști, etnografi și ingineri pentru a construit instalații narative care să spună povești despre trecut, viitor și lumi imaginare. Aceste instalații artistice vor pune baza unui parc tematic care va fi construit treptat în zonă”, se arată în aplicația orașului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Parcul tematic din pădurea Hoia, unul dintre locurile din oraș în jurul căruia s-au țesut nenumărare legende urbane despre OZN-uri și activități paranormale, chiar fiind într-un top 3 al celor mai bântuite locuri din lume realizat de BBC, va fi unul dedicat etnografiei intergalactice.

Pădurea Hoia – Loc cu OZN-uri și țărani-strigoi, botezat Triunghiul Bermudelor al României

Planul Clujul este ca în zona Parcului Etnografic din Cluj și a pădurii Hoia să se organizeze anul o tabără botezată „de etnografie intergalactică” prin care să fie invitați artiști din Europa care să-și imagineze o expoziție cu respectiva temă. Iar instalațiile să fie cele care să atragă public și să pune bazele unui parc tematic. De asemenea, intenția este ca acest viitor parc etnografic intergalactic să fie folosit și în cadrul unei campanii de marketing a Capitalei Culturale Europene. Intenția este de a genera o instalație multimedia inspirată de tulnicele utilizate în muncții Apuseni pentru cântat și comunicare care urmează să fie utilizată „pentru a transmite în spațiu mesajul Servus” dar și pentru a provoca presa străină să verifice la fața locului miturile și legendele urbane despre Cluj și pădurea Hoia.

sursa foto: hostelcluj.com

Nici un comentariu

Scrie un comentariu