Închide

Ce faci în week-end la Comedy. Vezi recomandările organizatorilor

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 17, 2015 1 335

Sâmbătă, Comedy Cluj continuă cu proiecții în toate locațiile sale. Evenimentul zilei de sâmbătă va fi proiecția filmului 2+2, cea mai recentă producție a regizorului Thomas Ciulei. Proiecția specială va avea loc de la ora 20.30, la cinematograful ‘’Florin Piersic’’, în prezența echipei de producție, respectiv a regizorului și producătorului Thomas Ciulei, scenaristului Akos Gerstner, actorului Puiu Mircea Lăscuș, pictorului de costume Cristi Marin și producătorului Europolis Film Cristian Varticuș. Regizorul filmului va intra în dialog cu publicul după proiecție.

Un alt moment care nu trebui ratat sâmbătă de către cinefili este întâlnirea cu regizorul David Rühm, autorul peliculei Un vampir la psiholog. Acesta va purta un dialog cu publicul festivalului după proiecția filmului său, care va avea loc la cinema ‘’Victoria’’, de la ora 19.00.

Sâmbătă, 17 octombrie, este ziua în care vor putea fi vizionate și primele două filme din competiție. Astfel, de la ora 20.00, la Cinema City Iulius Mall, va rula comedia bulgară Otravă pentru șoareci (r. Konstantin Burov, 2014), iar la cinema ‘’Victoria’’, de la ora 21.30, va putea fi vizionată comedia britanică Pentru țară și regină (r. John Boorman, 2014).

Duminică, 18 octombrie, este ziua întâlnirii cu doi tineri regizori belgieni de succes: Roel Mondelaers și Vincent Bal. Primul dintre aceștia, Roel Mondelaers, va răspunde întrebărilor publicului după proiecția filmului său Plan Bart, care va avea loc la Casa TIFF, de la ora 15.00. Discuțiile cu cel de-al doilea regizor belgian invitat la festival, Vincent Bal, vor avea loc după vizionarea filmului său Rapsodia belgiană, proiecție ce va rula la Casa TIFF, de la ora 19.30.

Tot duminică, iubitorii celei de-a șaptea arte vor putea vedea una dintre cele mai savuroase comedii britanice despre societate, oameni și bănci. Cum să strici o bancă (r. Vadim Jean, 2014) va rula la cinematograful ‘’Florin Piersic’’, de la ora 20.30.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015 are loc la Cluj-Napoca în perioada 16-25 octombrie 2015 și este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Centrul Național al Cinematografiei.

Secțiunea Europeană face parte din proiectul „Legături europene prin cinematografie și dans” și este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

Secțiunea World Panorama este realizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Visit Cluj și programului „Cluj – Capitală Europeană a Tineretului 2015”. Proiectul susţine candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Comedy Cluj este un eveniment inclus în programul “Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului“.

Scrie un comentariu

Articole similare