Închide

VIDEO Om de afaceri care organizează două festivaluri la Cluj, despre alocarea de bani publici: multe evenimente nu merită să-i primească

CulturăTop News by Actual de Cluj - mai 23, 2015 0 491

Un om de afaceri din Cluj care organizează din propriul buzunar un festival, plus un al doilea din acest an, critică modul în care sunt atribuite fondurile publice pentru multe dintre evenimentele din Cluj: multe ar fi profitabile și n-ar avea nevoie de acești bani, care se acordă oricum, spune el.

Omul de afaceri Sorin Dan organizează de șase ani festivalul de film de comedie Comedy Cluj iar din acest an pune în scenă un al doilea, festivalul de dans modern Steps, unde, spune el, un singur spectacol ajunge să coste până la 10.000 de euro. Mare parte din banii pentru organizarea festivalului vin din propriul buzunar, alții – dintr-un grant de fonduri norvegiene, și o parte – din sponsorizări.

„În momentul de față asistăm la o explozie de evenimente culturale și de entertainment din Cluj, care
încep să se confunde, multe sunt spectacole de entertainment și cred că banii ar trebui canalizați în special către acele manifestări culturale care au o importanță deosebită din punct de vedere cultural, al educației culturale, care nu se pot susține din vânzarea de bilete”, spune el. „Un spectacol de la Steps costă câteva zeci de mii de euro, și dacă ar fi câteva săli pline tot nu ai putea să-l susții din vânzarea de bilete, pe când un spectacol de muzică pop-rock se susține din bilete. Nu zic că nu trebuie finanțate toate, ci cred că ar trebui finanțate acele evenimente culturale care nu se pot susține din vânzarea de bilete dar care au importanță în a fi oferite publicului”.

 

Citește și:

Festival de dans contemporan la Cluj

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare