Închide

VIDEO Meciuri la nivel înalt, convocări la națională, goluri și două accidentări grave. Cine e vedeta așteptată de U Cluj săptămâna viitoare

SportTop News by Catalin Suciu - sept. 18, 2022 0 594

U Cluj va transfera, potrivit antrenorului Eugen Neagoe, doi jucători din străinătate săptămâna viitoare. Antrenorul susține că cei doi care vor veni vor fi o surpriză pentru toată lumea.

Potrivit paginii 100% „U”, unul dintre fotbaliștii așteptați este olandezul Timo Letschert (29 de ani), un fundaș central puternic, cu un CV pe măsură.  În carieră, Letschert a evoluat pentru echipe precum FC Utrecht, Sassuolo, Hamburg sau AZ Alkmaar și a prins două convocări la echipa mare a Olandei, fără a apuca să debuteze.

Vârsta acestuia e un atu, întrucât mai are ani buni de jucat, fiind fundaș central. „Cei care vin sunt jucători valoroși, suporterii vor fi surprinși. Sunt doi jucători din străinătate, care au evoluat la un nivel foarte înalt. Cred că au venit prin România doar în cupele europene”,  a anunțat Eugen Neagoe.

În privința lui Letschert, cifrele îl ajută.  Datele oficiale spun că are 135 de partide jucate în prima ligă din Țările de Jos, are cinci goluri și cinci pase decisive.  În plus, are 26 de jocuri la Hamburg, în liga a II-a din Germania, plus 16 partide în Serie A, la Sassuolo.

Ultima echipă la care a fost legitimat este AZ Alkmaar, de unde a plecat în vară, liber de contract. În ultimul sezon la Alkmaar a bifat doar patru meciuri oficiale în campionat și două în preliminariile Europa League, ambele împotriva lui Celtic (0-2, 2-1). În urmă cu două sezoane, tot la Alkmaar, Letschert a jucat 20 de meciuri.

Ultimul meci oficial jucat de Timo Letschert este pe 23 septembrie 2021, împotriva lui Twente, în urmă cu aproape an de zile! Din acest motiv, fotbalistul și cerut să-i fie reziliat contractul cu AZ, el având angajament până în 2023.

Fundașul așteptat de U Cluj nu e străin de România. În 2021, în grupele Conference League, a fost rezervă în ambele partide ale batavilor cu CFR Cluj. La Cluj, Alkmaar a câștigat cu 1-0, iar acasă cu 2-0.

La o primă vedere, fotbalistul e unul dintre jucătorii cu cele mai bogate CV-uri din Superliga, dar rămâne de văzut cum se va descurca, deoarece cariera sa e pe o pantă descendentă de un an și jumătate încoace. În trecut, el a avut și două accidentări grave.

Cumpărat de Sassuolo în 2016, de la FC Utrecht, Timo Letschert s-a accidentat grav la genunchi, un an mai târziu. A stat departe de teren șapte luni și a pierdut 28 de partide oficiale din cauza accidentării. A revenit la antrenamente în aprilie 2018, iar în 2019 a semnat cu cu Hamburg, în liga a doua din Germania. Doar că fundașul a fost lovit de ghinion.  În tricoul formației germane, a suferit o ruptură de ligamente la genunchi, care l-a trimis pe bară încă două luni, în perioada 24 iulie 2019-23 septembrie 2019.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.