Închide

VIDEO Fie ploaie, fie vânt, asflatul stă bine-n pământ! Cum se lucrează la modernizarea drumurilor în Cluj

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 16, 2015 0 745

În ciuda vremii și contrar oricăror norme minime de logică, la Cluj-Napoca se asflatează. Specialiștii susțin că lucrările n-au cum să dureze în aceste condiții și vor trebui refăcute din nou.

Pe strada Câmpeni se moderniează drumul, iar angajații de la KIAT – una dintre firmele de casă ale primăriei – muncesc cu spor, indiferent de condițiile meteorologice. Ei toarnă asflat, cu toate că afară plouă torențial. Un cititor ne-a semnalat problema și ne-a trimis și o înregistrare făcută în această dimineață cu “hărnicia” celor ce au grijă de drumurile din oraș.

VIDEO Fie ploaie, fie vânt, asflatul stă bine-n pământ! Cum se lucrează la modernizarea drumurilor în Cluj http://bit.ly/1Eb6sEC

Posted by Actual de Cluj on Saturday, 16 May 2015

Reprezentații primăriei spun că lucrările se desfășoară în condiții normale, dar “dacă drumul nu va rezista, firma care se ocupă de lucrare îl va reface pe propria cheltuială.”

”Pe strada Câmpeni au început lucrările de asfaltare înainte de a ploua. Din datele mele, când a început să plouă s-a oprit lucrarea. Când va înceta ploaia vor curăța suprafața și vor relua lucrarea. Oricum, avem o garanție de patru ani pentru stradă. Aveau asfalt în repartizator când a început ploaia și trebuiau să îl întindă pentru că altfel se întărea. Sunt etape tehnice în procesul de modernizare, iar acestea trebuie respectate. Oricum, lucrarea fiind în garanție, dacă se întâmplă ceva, se reface pe banii lor”, a explicat pentru actualdecluj.ro viceprimarul Gheorghe Șurubaru.

Specialiștii susțin că asfaltarea nu se face niciodată pe timp de ploaie.
“Bitumul are o perioadă de segregare și când îl torni trebuie să se evapore apa din el. Dacă îl torni în baltă, nu mai are loc fenomenul de aderare și e normal că astfaltul să nu dureze”, a explicat un inginer de drumuri pentru actualdecluj.ro.

Kiat Group a câștigat împreună cu Diferit în 2009 licitația pentru modernizarea și întreținerea străzilor din oraș, contractul fiind semnat pe patru ani, începând cu 2010, la o valoare de aproape 600 de milioane de lei. În prezent, Kiat se ocupă doar de modernizări stradale și lucrează pe o extensie de contract pentru că primăria nu a organizat deocamdată o nouă licitație.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.