Închide

VIDEO Cum se lucrează pe șantierul Autostrăzii Transilvania, sectorul Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului. ” Visăm cu ochii deschiși la inaugurare la sfârșitul lui 2023, doar dacă statul va rezolva urgent blocajele majore” – arată Asociația Pro Infrastructură

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 30, 2022 0 284

O filmare aeriană pe toți cei 42,3 kilometri ai sectorului Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului din cadrul Autostrăzii Transilvania a fost realizată la finalul săptămânii trecute de către Asociația Pro Infrastructură. Aceasta spune că acest sector are un munte de probleme.
„Constructorul este mobilizat excepțional, progresul fiind vizibil la fiecare 7-10 zile. Se lucrează efectiv pe toate planurile, zi-lumină, de la piloți forați la terasamente, de la săpături la elevații. Din păcate, poezia se oprește aici, entuziasmul fiind tăiat de lista de blocaje majore. Avem două schimbări de soluții tehnice la Nădășelu (min 1:15-1:40, viaduct în aval prin cimitir) și zona Topa Mică (min 9:10-9:30, tunel cut&cover) pe care CNAIR trebuie să le aprobe. În nodul Zimbor, situl arheologic Sutor încă nu este descărcat. Fără acest pas vom deschide un nou muzeu de autostradă! Apropo, tronsonul Zimbor-Poarta Sălajului va fi tot muzeu dacă nu se găsește o soluție birocratică pentru executarea unei conexiuni la Poarta Sălajului ori Românași. Lista continuă: un deal îmbibat cu apă care dă bătăi de cap constructorului de luni de zile (min 8:10-8:35, zona Mihăiești), mega-debleul de la Zimbor (19:30-19:45) unde soluția antică aleasă de proiectanți, fiind constrânși de contractul semnat pe baza unui studiu de fezabilitate de doi lei, este săpătură pe vreo 14 berme și 4 ziduri de sprijin. Să sperăm că ține. Mai avem. Alunecări mai puțin grave cu duiumul, le-am pierdut șirul. Păduri care trebuie tăiate unde vom afla cum va sta terenul când se va intra cu excavatoarele sub ele. Și, pur și simplu, volumul enorm de muncă”, atrage atenția Asociația Pro Infrastrcutură.
Aceasta semnalează că acest tronson va avea probleme majore, dacă autoritățile centrale nu vor urgenta birocrația dar și blocajele care există pe acest sector. „Visăm cu ochii deschiși la inaugurare la sfârșitul lui 2023, doar dacă statul va rezolva urgent blocajele majore”, arată asociația într-o postare pe Facebook.
Organizația a postat mai multe imagini surprinse pe șantier prin care dorește să atragă atenția asupra necesității ca autoritățile centrale să facă eforturi pentru soluționarea problemelor apărute pe acest sector.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare