Închide

Electric Castle are colecție proprie de haine semnată de 10 tineri designeri din Cluj

ActualitateFestival by Actual de Cluj - mai 30, 2022 0 250

Studenții din anul I de Master ai Departamentului Modă-Design Vestimentar UAD din Cluj-Napoca au lansat, în cadrul Romanian Fashion Week de la Iași, o colecție cu ținute de festival, dedicată Electric Castle. Aceasta este formată din 37 de piese care vor fi disponibile într-un stand special al festivalului care va avea loc anul acesta  între 13 și 17 iulie, pe domeniul Bánffy din Bonțida, Cluj.

„Masteranzii au avut, pentru prima dată, ocazia să parcurgă tot procesul din spatele unei colecții – de la concept, la feedback, prototip, producție, marketing, până la lansare pe podium, având o temă dificilă, dar foarte ofertantă – crearea unor piese pe care oamenii să își dorească să le poarte la un festival”, spune Lucian Broscățean, conferențiar universitar
doctor la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Zece tineri designeri din cadrul UAD ( anul I de Master ai Departamentului Modă-Design Vestimentar) au creat 37 de piese precum parka, rochii, cămăși și tricouri oversized, cape impermeabile sau jachete tip bike. Acestea au fost create împreună cu echipa Electric Castle și prin mentoratul creatoarei Irina Schrotter și implicare atelierului acesteia, astfel fiind posibilă realizarea pieselor. Colecția a fost extrem de bine receptată la Iași.

„Totul reflectă bucuria de a dansa, de a fi liber, de a fi tu însuți, starea ce definește fiecare ediție a festivalului”, arată organizatorii Electric Castle. Colecția, botezată EC Fashion Unplugged, prima colecție slow fashion a unui festival din România, va fi disponibilă, cu vânzare, în cadrul ediției de anul acesta, care va avea loc între 13 și 17 iulie, pe domeniul Bánffy din Bonțida, Cluj.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare