Închide

VIDEO Clujenii se calcă în picioare ca să-și plătească taxele

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 07, 2016 0 323

Clujenii se calcă în picioare în prima zi din an în care-și pot plăti taxele și impozitele locale – sute de persoane s-au aliniat de dimineață în clădirea Primăriei Vechi ca să-și plătească dările, deși o pot face pe tot parcursul anului și au trei luni la dispoziție ca să beneficieze de reducerea pentru plata integrală.

SAMSUNGE aproape ora 13, dar coada de la ghișeele pentru impozite și taxe, în loc să se rarefieze, se îngroașă – sute de clujeni și-au plătit impozitele încă de dimineață, dar alte sute le iau locul. La ora redactării acestei știri peste 100 se aflau la coadă. Între ei, și Maria Rarău, care la vârsta sa, 79 de ani, aștepta pe un scaun cu numărul de ordine în mână, în așteptarea momentului când va putea ajunge la ghișeu ca să plătească impozitul pe imobil. Am întrebat-o de ce a venit azi, căci poate plăti impozitul tot anul și nu doar aici, ci și la primăriile de cartier. „Am avut de rezolvat și cu succesiunea, m-au trimis aici, cu un drum plătesc și asta”, spune ea.

Mulți alți clujeni erau cu nervii întinși la maxim după orele în care așteptaseră la ghișeu, și nu au vrut să vorbească cu reporterul actualdecluj.ro. Nici directorul serviciului de impozite și taxe al primăriei, Victor Rădoi, nu vrea să vorbească cu presa – are ordine clare, singurii care vorbesc cu ziariștii sunt primarul Emil Boc și angajații serviciului Mass-Media. Totuși, subliniază că acesta e primul an în multă vreme când s-a făcut coadă de sute de oameni la ghișeu. „Anii trecuți veneați aici și n-aveați ce filma”, spune el, și așa e- anul trecut în prima zi în care s-au putut plăti taxele la ghișee bătea vântul.

Amintim, Primăria Cluj-Napoca a anunțat la începutul acestei săptămâni că poate prelua plata taxelor doar de azi, cu două zile întârziere, din cauza unor probleme informatice. Cei care achită integral impozitul, într-o tranșă, beneficiază de o reducere de 15% dacă îl plătesc până la sfârșitul lunii martie. „Noi mereu am explicat asta”, spune un angajat al Primăriei, de la biroul de presă. Atunci, de ce vin cu sutele în prima zi? „E alegerea lor să vină”, spune ea. „Noi doar am anunțat de când începe încasarea”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare