Închide

VIDEO Big-Brother la Poliția Locală și la cea Județeană. Atenție, totul se filmează în spațiul public

ActualitateAdministrațieTop News by Catalin Suciu - oct. 10, 2019 1 483

Peste 250 de camere portabile care înregistrează până la 10 ore vor avea în dotare de acum înainte polișiștii locali și cei de la Poliția Județeană.

Potrivit unui anunț făcut de reprezentanții administrației locale,  125 de camere vor merge spre toți angajații de la locală, care patrulează, iar restul de până la 259 vor fi date în comodat Poliției Județene.

„Toți polițiștii locali de la serviciul de ordine și siguranță și rutier vor avea camere video portabile pe care le vor purta pe uniformă și vor înregistra toate activitățile pe care le vor avea în spațiul public.  Sunt camere utilizate în concordanță cu legislația în vigoare, cu protejarea datelor personale. Toată lumea câștigă prin acest demers. În primul rând, aceste camere elimină abuzul de putere pe care statul îl poate exercita prin funcționarii săi, pentru că sunt  funcționari care acționează cu zel și care afectează libertatea cetățenilor. Nici un polițist local nu va acționa în afara legii. Ar trebui să fie o formă de protecție și respect față de cetățean. Apoi este o formă de protecție și pentru polițistul local, care poate fi obiectul unui ultraj. Și el este protejat de eventualele activități care îl vizează. Ne dorim un oraș în care drepturile tuturor să fie respectate și protejate”, a anunțar primarul Emil Boc.

Toate datele vor fi stocate pe o perioadă de 6 luni de zile și doar în cazuri excepționale, cum ar fi o cauză penală, datele vor fi dezvăluite. E bine de știut că nici un polițist local nu va avea voie să filmeze într-un spațiu închis, fără a solicita acordul persoanelor în cauză.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.