Închide

Victorie de prestigiu pentru U-BT Cluj în FIBA Europe Cup

Sport by Catalin Suciu - ian. 09, 2020 0 99

U-Banca Transilvania a obținut o victorie mare pe terenul uneia dintre cele mai importante formații ale baschetului israelian. Universitatea a învins-o pe Ironi Ness Ziona 84-81 și a ajuns la cinci puncte în grupa J din FIBA Europe Cup.

„Este o victorie foarte importantă. Dacă ne doream să ne calificăm din această grupă, trebuia să câștigăm un meci în deplasare. Evident, încă nu suntem calificați, asta le-am și spus băieților după partidă. Contează mult acest rezultat, îi felicit pe jucătorii noștri. Nu am evoluat în efectiv complet, ne-au lipsit Karlo Žganec și Rareș Uță, ultimul amintit având o problemă la picior. Am reușit, fără cei doi, să stăm în meci, să fim concentrați și să nu cedăm în nicio clipă inițiativa. Nu i-am lăsat să meargă la 10 puncte. Știam că ei marchează foarte mult, ne-am pregătit mult pe apărare. Ei marchează acasă în jur de 90 de puncte, dar noi i-am ținut astăzi la 81. Sărbătorim acum, ne bucurăm, însă nu am câștigat încă niciun trofeu. Scopul nostru este să ne calificăm, după care vom vedea ce ne va ieși în cale. Până la următorul joc din FIBA Europe Cup ne așteaptă un nou duel în campionat, cu Craiova. Ei își joacă una din ultimele șanse să rămână în TOP 6. Nu va fi deloc ușor, trebuie să fim profesioniști, să fim motivați și să ne luptăm pe ambele fronturi. Vrem să rămânem pe primul loc în Liga Națională, iar pentru asta trebuie să îi învingem pe craioveni”, a spus antrenorul Mihai Silvășan, potrivit u-bt.ro.

Ironi Ness Ziona – U-Banca Transilvania 81-84 (16-21, 26-17, 21-23, 18-23)

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.