Închide

Victor Ponta a venit la Cluj. Cu cine își face echipă?

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 25, 2018 0 1854

PSD va avea o aprigă concurență și la Cluj prin intermediul noii formațiuni conduse de Victor Ponta, Pro România, care-și construiește acum o echipă puternică, cu foști miniștri și actuali parlamantari. La Cluj, primul care anunță că se alătură echipei lui Victor Ponta este fostul consilier local Gabriel Oniga, cel care anul trecut era exlcus din PSD de oamenii lui Liviu Dragnea. De asemenea, fostul ministru pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a admis pentru Actual de Cluj că susține Pro România și că ia în calcul posibilitatea de a intra în echipa lui  Victor Ponta, dacă cerințele ei vor coincide cu interesele noului partid.

Gabriel Oniga (foto jos) a confirmat că Victor Ponta a fost astăzi la Cluj și că au avut discuții preliminare pentru formarea echipei care va conduce filiala clujeană a Pro România. „Victor Ponta va anunța luni detalii legate de echipă și de modul în care va funcționa Pro România.  Am decis să mă alătur și eu formațiunii Pro România, împreună cu alți oameni, foști miniștri și parlamentari cu care am crescut politic timp de 18 ani. Nu pot privi pasiv cum moare social-democrația alătui de o gașcă de PDL-iști care au confiscat partidul. Începem o construcție nouă care-și propune să renască democrația în România”, a spus Gabriel Oniga pentru Actual de Cluj

La rândul ei, Aurelia Cristea a subliniat că are încredere în Victor Ponta și în capacitățile sale de a forma un partid cu valori puternice. „Rămâne de văzut dacă voi intra în Pro România.  Categoric că susțin această echipă, am avut și voi mai avea discuții cu Victor Ponta, dar nu neapărat mai sunt interesată să activez în politică. Sigur că nu pot să spun că nu se poate întâmpla lucrul acesta, dar am și eu niște cerințe, așa încât, rămâne de văzut”, a spus Cristea.

Până în prezent, cinci parlamentari au demisionat din PSD, anunțându-și înscrierea în formațiunea lui Victor Ponta. Nicolae Bănicoiu, Titus Dobre, Gabriel Podașcă, Cătălin Nechifor și Emilia Meiroșu sunt cei cinci parlamentari care s-au înscri în Pro România. Sunt așteptate multe alte demisii în cadrul PSD, inclusiv la nivelul PSD Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.