Închide

Ambasadorul SUA, la Cluj: „Transferați tehnologia dezvoltată de Universități spre sectorul privat”

ActualitateTop News by Catalin Suciu - mai 25, 2018 0 170

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, încurajează IMM-urile din România să transfere tehnologia dezvoltată în campusuri universitare spre sectorul privat, pentru a putea fi comercializată mai uşor, după exemplul american al Silicon Valley, scrie mediafax.ro.

Hans Klemm a declarat vineri, la Cluj-Napoca, la Forumul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, că în urmă cu 40 de ani, SUA a creat cadrul legal care facilitează transferul tehnologiei şi brevetele de la universităţi către mediul privat, iar ambele părţi pot profita de noile tehnologii.

”Vă încurajez să creaţi cadrul legal care să încurajeze transferul de tehnologie dezvoltat în campusuri universitare spre sectorul privat. Noi tehnologii sunt dezvoltate de firme private şi de universităţi publice”, a spus Klemm.

Acesta a dat ca exemplu Silicon Valley, unde cele mai multe firme îşi aveau rădăcinile în Universitatea din California sau la Stanford.

”Se dezvoltă o nouă tehnologie la universitate, apoi se mută în sectorul privat pentru a putea fi comercializată mai uşor”, a spus Klemm.

Acesta a subliniat că, în SUA, se spune că succesul IMM-urilor, al antreprenorilor este esenţial pentru economia americană şi de aceea sprijină recomandările cu privire la crearea unui mediu puternic care sprijinină IMM-urile din România.

”În discuţiile pe care le am despre politicile publice din România am încurajat stabilitatea, predictibilitatea, trasparenţa, dorinţa Guvernului de a se implica în consultări înainte de a face schimbări politice şi să facă analizele cost-beneficiu înainte de a face schimbări majore în ceea ce priveşte politica”, a mai spus diplomatul american.

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare