Închide

Viceprimărița a pus numele Kolozsvár la locul său

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 10, 2021 1 3663

Angajații Primăriei au înlocuit deja tabla de ieșire din Cluj-Napoca, după ce un internaut a sesizat pe grupul Clujul Civic că aceasta a fost vandalizată și că denumirea în limba maghiară a orașului a fost înnegrită cu vopsea. Viceprimarul Olah Emese a fost și pe teren și a condamnat gestul, arătând pe Facebook că numele Kolozsvár e la locul său pe plăcuță.

Astăzi, un cetățean a sesizat că o plăcuță care marchează ieșirea din municipiu a fost vandalizată și s-a șters de pe ea numele orașului în maghiară, Kolozsvár. Plăcuța era una montată în zona Făget.

Subiectul plăcuțelor este încă delicat în oraș, având în vedere că ele au fost montate doar de câțiva ani, după demersuri asiduue ale civicilor și comunității maghiare. Primăria a ales să scrie la intrarea în oraș și numele orașului în latină, pe lângă denumirea în maghiară și germană.

La câteva ore după sesizarea lui Csaba Szabo, viceprimarul UDMR Olah Emese a anunțat pe Facebook că plăcuța vandalizată a fost înlocuită. Ea a mai spus că gestul e unul de provocare și că îl condamnă. A anunțat chiar că va sesiza poliția  pentru a găsi și pedepsi vinovații.

Un comentariu

Scrie un comentariu