Închide

Viața tătarilor și turcilor din Dobrogea, într-o expoziție la Muzeul Etnografic, vernisajul e joi

Cultură by Mihai Prodan - feb. 06, 2015 0 260

O expoziție despre viața turcilor și tătarilor din Dobrogea poate fi admirată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, până la sfârșitul acestei luni.

Expoziția, al cărei vernisaj e programat joi 12 februarie la ora 12, conține 32 de fotografii din colecțiile personale ale membrilor comunităților de turci și tătari din Dobrogea și e organizată de Institutul  pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj-Napoca, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Institutul de Turcologie și Studii Central-Asiatice din cadrul UBB Cluj.

Expoziția prezintă o istorie în imagini a celor două comunități, așa cum se regăsește în arhivele de familie – practic, o istorie a vieții private a unor familii sau persoane care, fiecare în parte, surprind evenimente, perioade așa cum au fost ele trăite de membrii comunității. Fotografiile redau momente din viața de familie a celor două comunități – nuntă, circumcizie, înmormântare – dar și aspecte care țin de cultura, religia și modul de petrecere a timpului liber. Din punct de vedere cronologic, fotografiile cuprind segmentul dintre începutul secolului al XIX-lea, până la începutul secolului XX.

Displaying Turci Tatari.jpg

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare