Închide

Biletele la concertul Julio Iglesias de la Cluj, de două ori mai ieftine decât cele de la București

ActualitateCulturăTop News by Mihai Prodan - feb. 05, 2015 0 1074

Biletele la concertul lui Julio Iglesias din luna mai, de la Sala Polivalentă din Cluj, costă de la 95 de lei, preț semnificativ mai mic decât cel pentru concertul programat cu două zile înainte la București.

Cele mai ieftine bilete la concertul din 22 mai de la Cluj costă 95 de lei iar cele pentru zona VIP, cele mai scumpe, ajung la 325 lei. Spre comparație, la concertul din București biletele costă între 280 și 550 lei – la categoria IV și respectiv VIP.

Concertul lui Julio Iglesias de la Cluj, programat în 22 mai, are loc în Sala Polivalentă a Clujului – la doar câteva zeci de metri distanță de fostul stadion „Ion Moina”, unde în urmă cu șapte ani Iglesias bifa primul concert al său la Cluj. Biletele costă 145 de lei la categoria III, 185 lei la categoria II, 225 lei la categoria I, 275 lei la categoria Premium și 325 lei la categoria VIP. „Numărul de locuri din Sala Polivalentă, care e foarte mare, ne-a permis să scădem prețul biletelor”, spune directorul evenimentului, Andreea Petică.

Directorul de eveniment Andreea Petică spune că organizarea concertului de la Cluj a venit chiar la propunerea lui Iglesias: „Propunerea  a venit chiar de la domnul Julio Iglesias, care avea confirmat concertul din București și când am început discuțiile pentru un alt oraș dânsul a venit cu propunerea Clujului, spunând că are amintiri plăcute și că a fost primit cu foarte multă căldură aici”. Petică spune că, deși concertul în sine are o altă audiență, evenimentul vine în contextul în care orașul e Capitala Europeană a Tineretului în acest an. Concertul va dura cel puțin 90 de minute.

Am întrebat organizatorii concertului cu ce argumente aduc tinerii la eveniment – având în vedere că doar cariera lui Iglesias are aproape o jumătate de secol, mai exact 47 de ani. „Muzica aceasta nu e muzică expirată, e o muzică pe care publicul din toată lumea reacționează. Chiar dacă are 47 de ani de activitate, faptul că a vândut peste 300 milioane de discuri, a obținut absolut tot ce se putea în materie de premii și distincții, cred că toate acestea spun multe despre calitatea acestui artist”, argumentează coordonatorul de comunicare Nicoleta Ion. „Are 2-3 cncerte pe săptămână, traversează continentele, concertează în fața unei audiențe de zeci de mii de spectatori, ceea ce spune foarte mult”, completează și Andreea Petică.

Iglesias a avut până acum peste 20 de concerte în România, începând din 1969 când s-a prezentat pe scena festivalului Cerbul de Aur, iar în ultimii ani a avut cel puțin două concerte pe an.

Să mai spunem că, din vânzarea biletelor, cel puțin o sumă de 10.000 de euro va fi donată de organizatori unui centru de copii din Cluj, spune Andrea Petică, adăugând însă că nu a stabilit încă destinația acestei sume.

3640 bilete scoase la vânzare în București

6700 bilete scoase la vânzare în Cluj-Napoca

Prețul comparativ al biletelor la concertele din Cluj și București:
categoria IV 95 lei / 280 lei

categoria III 145 lei / 360 lei

Categoria II 185 lei / 400 lei

Categoria I 225 lei / 490 lei

Premium – 275 lei /

VIP 325 lei /550 lei

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare