Închide

Veste bună: Comisia Europeană reia plățile pentru proiectele din programele POS Mediu și Competitivitate Economică, cu miză de 120 milioane de euro. Crețu: au fost nereguli și erori

Economie by Actual de Cluj - sept. 15, 2015 0 278

Veste bună pentru cei care derulează proiecte cu finanțare europeană prin programele Competitivitate Economică și Mediu: Comisia Europeană a decis azi să deblocheze plățile, după ce le întrerupsese încă din aprilie. Miza – nu mai puțin de 120 milioane de euro doar pentru proiectele blocate.
Comisia Europeană a anunțat azi că a luat decizia de a relua plățile pentru România în cadrul programelor „Competitivitate Economică” și „Mediu”, ambele întrerupte la începutul lunii aprilie 2015. Motivul – până la urmă autoritățile române au făcut progrese în a îmbunătăți sistemele de gestionare și de control a proiectelor cu finanțare europeană. Într-o declarație diplomată, comisarul european pentru politica regională Corina Crețu a spus și care au fost problemele care au dus la blocarea banilor: „Mă bucur să pot anunța deblocarea acestor plăți și apreciez eforturile depuse de autoritățile române pentru a îmbunătăți sistemele de gestionare și control din cadrul celor două programe. Este important că autoritățile române s-au implicat în identificarea punctelor slabe și soluționarea problemelor. Îmi exprim speranța că măsurile întreprinse vor reduce semnificativ riscul erorilor și al neregulilor în viitor”, a spus ea.

Ca urmare a acestei decizii, aproximativ 120 de milioane de euro vor fi transferați autorităților române în perioada imediat următoare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu