Închide

Vasile Dîncu: Armata Română este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră. Acest statut se datorează cu precădere oamenilor care fac parte din comunitatea armatei, care reprezintă cel mai important capital al nostru

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - nov. 27, 2021 1 294

După ce și-a preluat portofoliul de minstru al Apărării, Vasile Dîncu spune că noul Guvern va avea o serie de priorități pentru Armata Română.

„Prioritățile actualului Cabinet pentru Armata Română vor fi concentrate în jurul a cinci dimensiuni esențiale: asigurarea de capabilităţi de înaltă tehnologie, asigurarea și consolidarea resursei umane înalt educate şi foarte bine instruite, restaurarea industriei de apărare autohtonă, dezvoltarea unei culturi instituţionale centrată pe cunoaştere şi inovaţie și dezvoltarea rezilienței naționale, inclusiv bazată pe pregătirea populaţiei, a economiei şi a teritoriului pentru apărare”, a transmis Dîncu.

Social-democratul consideră că mandatul său în Guverul Ciucă va fi plin de provocări.

„ Dar sunt pregătit să duc mai departe proiectele pe care le are, în acest moment Armata Română”, susține Dîncu.

El a mai adăugat că Armata Română este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră, „iar acest lucru se datorează în foarte mare măsură faptului că suntem membri ai NATO. Dar acest statut se datorează cu precădere oamenilor care fac parte din comunitatea armatei, care reprezintă cel mai important capital al nostru”.

„Pe durata mandatului mi-am propus să fiu legătura dintre civili şi militari în societate pentru un parteneriat loial; îmi doresc să fiu cea mai bună interfaţă cu societatea politică, cu societatea civilă în general, cu Parlamentul. Rolul meu este acela de a apăra interesele Armatei, aşa cum rolul Armatei Române este să-i apare pe cetățenii ei”, arată noul ministru clujean.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare