Închide

Cioloș le cere liderilor PSD și PNL să o retragă pe Laura Vicol de la șefia Comisiei Juridice a Camerei Deputaților: ”Avocata interlopilor / Afront inimaginabil”

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - nov. 27, 2021 0 114

Dacian Cioloș, președintele USR, le cere lui Florin Cîțu și Marcel Ciolacu să o retragă ”imediat” pe Laura Vicol (PSD) de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților, informează g4media.ro.

Cioloș o numește pe Vicol ”avocata interlopilor” într-o postare pe Facebook și spune că ”este un afront inimaginabil la ideea de dreptate în România și aduce în fruntea unei comisii care trebuie să coordoneze dezbaterile pe reforma legilor justiției un personaj care a susținut desființarea DNA și întărirea Secției Speciale”.

Șeful USR mai amintește că Laura Vicol a făcut parte din fostul partid fondat de Sebastian Ghiță: ”noua președintă girată de PNL și PSD a făcut parte dintr-un partid extremist, antieuropean și suveranist condus de Sebastian Ghiță, un personaj care încă fuge de justiție”.

Reamintim că avocata Laura Vicol (PSD) a fost votată joi în funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților cu 16 voturi pentru și 1 împotrivă. Vicol a fost votată de parlamentarii PNL, PSD și UDMR, singurul vot împotrivă fiind al USR.

Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă, sunt finii de cununie ai ex-fugarului ofițer SRI, Daniel Dragomir, cunoscut susținător al modificării legilor Justiției pe vremea fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Daniel Dragomir, nașul lui Ciorbă, acționar la Nordis Management, a fost condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție.

Totodată, Laura Vicol, apropiată de Elena Udrea și Alina Bica, a fost avocata fostei șefe DIICOT și obișnuia să fie o prezență constantă în studiourile RTV și Antena 3.

Tot Vicol a mai candidat, la europarlamentarele din 2019, pe listele PRU, o formațiune politică fondată de Sebastian Ghiță și cu un puternic mesaj anti-european și suveranist. Laura Vicol a fost și avocata multor personaje controversate, printre care unul dintre liderii Clanului Sportivilor, dar și Nuţu şi Sile Cămătaru.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare