Închide

Vasile Dâncu, prezentat de Marcel Ciolacu drept candidatul Ardealului la alegerile europarlamentare

ActualitateAdministrațiePolitica by Actual de Cluj - feb. 25, 2024 0 149

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat la Târgu Mureș că Vasile Dâncu va fi candidatul Ardealului la alegerile autoparlamentare din partea PSD. Anunțul vine după ce în 3 februarie Biroul Politic Judeţean (BPJ) al filialei judeţene PSD Timiş, a hotărât să îl propună şi să îl susţină pe Dâncu pentru un loc eligibil pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în data de 9 iunie.

Vasile Dâncu este senator și președinte interimar al filialei PSD Cluj. Ultima funcție la nivel central a fost de Ministru al Apărării.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Vasile Dâncu va fi candidat din partea PSD pentru Parlamentul European nominalizându-l pe acesta drept „candidatul Ardealului”

„Domnul profesor Vasile Dâncu este candidatul Ardealului pentru o funcţie de europarlamentar în acest an din partea Partidului Social Democrat”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, 23 februarie, într-o conferinţă de presă.

În cadrul Conferinţei organizaţiei judeţene a PSD Mureş, Vasile Dâncu a ținut să arate de ce e nevoie de alianța cu PNL.

„Pentru ca să reuşească România, trebuie să faci şi lucruri care sunt uneori împotriva a ceea ce-ai dori. Trebuie să faci şi sacrificii, să-ţi cauţi parteneri, să construieşti împreună cu ei majorităţi. De aceea, proiectul pe care îl facem astăzi este un proiect în care v-aş ruga să aveţi încredere şi vă spun de ce vă cer să aveţi încredere: nu întotdeauna ceea ce se întâmplă la Bucureşti a putut fi aprobat şi de noi (…). Acum, însă, cred că este un moment foarte important de solidaritate naţională, cu care trebuie să depăşim aceşti ani care vor veni”, a subliniat Vasile Dâncu, citat de presa națională.

„Dacă noi, românii, am fi reuşit să fim minim solidari, partidele româneşti din Târgu Mureş au fi avut tot timpul primar, preşedinte de consiliu judeţean şi am fi putut să ne facem proiectul nostru, care întotdeauna este tolerant şi nu este un proiect care să-i excludă pe ceilalţi şi i-a inclus întotdeauna, aşa cum s-a întâmplat la Bucureşti (…) Acum va trebui să găsim formulele cele mai bune, să lucrăm şi cu alte partide, care s-ar putea să nu fie chiar, să spunem aşa, în aceeaşi emoţie cu noi, dar va trebui ca probabil România să poată să meargă mai departe. Are nevoie şi de aripa stângă, care suntem noi. Da, are nevoie şi de aripi pe dreapta, că nu poţi să zbori cu o singură aripă. De aceea, vreau să aveţi încredere noi, să sperăm că nu o să vă dezamăgim prea mult la Bucureşti, iar în campanie sper să putem fi alături şi aici, pentru că vin alegerile locale şi cele europarlamentare, să construim o variantă românească, atât pentru Europa, cât şi pentru Guvernul de la Bucureşti, un proiect pentru Transilvania noastră”, a mai spus Vasile Dâncu la Târgu Mureș.

Foto: PSD Mures/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu