Închide

Sancțiuni de peste 140.000 de lei aplicate în două zile de polițiști la Cluj/ Au fost amendate și șapte persoane care au sunat abuziv la 112

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 25, 2024 0 199

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj au aplicat sancțiuni de peste 140.000 de lei, în urma unor acțiuni de control derulate la acest final de săptămână în tot județul. 

 

Acțiunile au vizat asigurarea ordinii și liniștii publice, combaterea faptelor antisociale, verificarea respectării legislației în domeniul comerțului și creșterii nivelului de siguranță rutieră, prin depistarea persoanelor care conduc fără permis de conducere, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

„Activitățile s-au organizat și desfășurat la nivelul fiecărei structuri teritoriale de poliție, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. În acest interval de timp, polițiștii au constatat și aplicat 375 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei. În ceea ce privește activitatea pe linie de circulație rutieră, polițiștii au dispus reținerea a 33 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 11 în cazul unor conducători auto depistați încălcând regimul legal de viteză. În cazul a 22 de conducători auto opriți în trafic pentru control, polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare ca urmare a neregulilor constatate”, a informat IPJ Cluj. .

Potrivit structurii, la finalul acestei săptămâni au fost înregistrate 389 de apeluri prin sistemul S.N.U.A.U. 112, fiind necesară intervenția polițiștilor la 115 cazuri. De altfel, au fost înregistrate și 7 apeluri abuzive, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.700 de lei.

Doar în urma acțiunilor derulate în 25 februarie a.c., în intervalul orar 02.00-05.00, în zona localurilor publice de pe strada Puezișă, Piața Gării, autogara Beta sau Piața Liebknecht s-au aplicat sancțiuni de 30.ooo de lei. “Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul jandarmilor, pompierilor și a efectivelor de Poliție Locală au efectuat activități de control în localurile publice și în zona adiacentă acestora, situate pe strada Piezișă, Piața Gării, autogara Beta și Piața Liebknecht. În intervalul de timp menționat au fost legitimate 178 de persoane și aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei”, a mai arătat IPJ Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu