Închide

Vasile Dâncu: „Nu candidez la alegerile prezidențiale, sunt pure speculații”

PoliticaTop News by Catalin Suciu - mart. 14, 2018 0 460

Sociologul Vasile Dâncu, apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, susține că nu ia în calcul o candidatură la viitoarele alegeri prezidențiale.

Dâncu a declarat pentru actualdecluj.ro că informațiile lansate în spațiul public „sunt pure speculații și nimic mai mult”, acestea apărând după ce a participat la congresul PSD de la București. Întrebat dacă i s-a propus să candideze din partea PSD-ului, Vasile Dâncu a spus că „nu vreau să vorbesc despre asta pentru că nu vreau să se aprindă acest subiect”.

Membru PSD din 1999 şi al aşa-numitului ”Grup de la Cluj”, condus de Ioan Rus, Dâncu a deţinut în perioada 2001 – 2003 funcţia de ministru al Informaţiilor Publice în Guvernul Adrian Năstase, după care, timp de un an, pe cea de şef al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale. Ulterior, în perioada 2004 – 2008, a fost senator PSD de Cluj, după care a fost observator în Parlemantul European, din partea Grupului Socialist, iar în 2007 a fost membru al PE. Pe linie de partid, a fost o perioadă lider al PSD Cluj, dar şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional, pe domeniul Analiză politică şi comunicare. A demisionat apoi din toate funcţiile deţinute în PSD, alături de Ioan Rus. În 2015, Liviu Dragnea i-a cerut lui Dâncu să se reapropie de partid, să se implice în activitățile partidului pentru că „social democrații au nevoie de el”. În Guvernul Cioloș i s-a atribuit portofoliul de vicepremier și Ministru al Dezvoltării Publice.

Relația de prietenie dintre Vasile Dâncu și Liviu Dragnea este de notorietate, ultimul participând inclusiv la ziua de naștere a sociologului. Dâncu a fost prezent și la ultimul Congres al PSD din capitală.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.