Închide

Validați de PNL: Boc în cursa pentru Primăria Cluj, Tișe pentru președinția Consiliului Județean

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - feb. 22, 2020 1 1096

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a anunțat că în Colegiul Director au fost validate, ieri, 28 de candidaturi pentru alegerile locale ce ar urma să aibă loc la începutul lunii iunie. Primarul Clujului, Emil Boc, a fost validat să candideze pentru un nou mandat. Recent, PNL a mai validat candidaturile unor primari de comune aflați în funcție, dar și candidatura lui Alin Tișe pentru un nou mandat de președinte de Consiliu Județean.

„Am validat 28 de candidaturi la funcția de primar, printre care și a celor de orașe și municipii din județul Cluj. Astfel, la Cluj-Napoca a fost validată candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar și nu am nicio emoție în privința sa, deoarece faptele sale vorbesc. Sunt convins că Emil Boc va fi confirmat de clujeni în funcția de primar după alegerile locale, în condițiile în care experiența domniei sale este apreciată și la nivel european, dovadă stând intervențiile sale de la Parlamentul European, la nivelul Comitetului Regiunilor. De asemenea, nu am nicio emoție în ceea ce privește viitorul Consiliu Local al municipiului Cluj-Napoca”, a spus Daniel Buda pentru Mediafax.

El a subliniat că au mai fost validate candidaturile actualului primar liberal din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a primarului din Huedin, Mircea Moroșan, și a primarului Cristian Matei, din Turda, fost membru PSD, ales primar în 2016 de pe lista PSD. La Gherla va candida Ovidiu Drăgan, iar la Dej Aurelian Mureșan.

Emil Boc a fost ales pentru prima oară primar al municipiului Cluj-Napoca în anul 2004, a fost reales în 2008, dar și-a întrerupt mandatul după ce a fost numit prim-ministru al României. Acesta a mai fost ales primar în 2012 și apoi la alegerile locale din 2016. La alegerile din 2020, va intra în campanie în tandem cu Alin Tișe, pentru a câștiga în favoarea liberalilor Primăria și Consiliul Județean Cluj.

Un comentariu

Scrie un comentariu