Închide

L-a amețit pe Tăriceanu, dar rămâne lipit de Boc

ActualitateOpiniePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 22, 2020 0 884

„Independentul” Horia Șulea a fost invitat, recent, și a și participat, la o întâlnire cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu – spun sursele Actual de Cluj. Chiar dacă formațiunea lui Tăriceanu stă gata să fie îngropată, liderul politic i-ar fi propus lui Șulea sprijin total pentru candidatura sa la Primăria Florești, la alegerile locale programate la începutul lunii iunie, cu condiția ca el să i se alăture în cadrul partidului. În replică, edilul Floreștiului – care tocmai s-a ales cu o primă condamnare într-un dosar de corupție – s-a declarat flatat de curtoazia lui Tăriceanu, dar i-a răspuns din prima: „nu, mulțumesc frumos de ofertă, prefer să candidez independent!” . Și ar fi fost culmea să spună altceva, de vreme ce s-a angajat în nerușinatul blat cu liderii PNL Cluj.

În ciuda refuzului, Călin Popescu Tăriceanu ar fi rămas plăcut impresionat de „omul” Horia Șulea – spun sursele Actual de Cluj – impresie zăpăcită care nu face altceva decât să trădeze „magnifica” pricepere a ”politicianului” Tăriceanu, care în decurs de numai câteva luni s-a descurcat de minune să-și arunce propriul partid, aflat la guvernare, direct în neant.

Dar să revenim la blatul Horia Șulea – PNL. Cam de câte ori, în decursul ultimilor 4 ani, l-am putut vedea pe edilul Clujului, Emil Boc, să se așeze la masa „administrativă” alături de primarul Floreștiului, Horia Șulea? Cam niciodată, deși o impunea cel puțin  situația proiectului Centurii de Sud a Floreștiului, care implică, în mare măsură, responsabilitate și din partea Primăriei Cluj. Ocupatul și preocupatul Boc nu și-a făcut însă timp să-l bage în seamă pe Șulea. Șulea de vreo doi ani încoace nu mai părea electoral pentru liderii PNL Cluj: era bădăran cu oameni din rândul noii populații a Floreștiului, era prea vocal și pretențios la nivel de partid, guraliv și măreț se cerea cu tupeu la șefia organizației de partid, peste capul lui Daniel Buda. Poate fi de înțeles, așadar, de ce Boc a evitat să se expună alături de Șulea, neavând nimic de câștigat politic, mai ales în ideea în care echipa sa ar fi reușit să impună un alt candidat al PNL-ului, în persoana actualului viceprimar Bogdan Pivariu. Numai că PNL n-a reușit lucrul acesta. Pivariu se dovedește o catastrofă, un anonim care în 4 ani în calitatea de viceprimar nu s-a descurcat deloc să capaciteze atenție în spațiul public. Or, liberalii nu-și permit să piardă Floreștiul, comuna cu peste 30.000 de votanți, a doua în județ ca potențial electoral. Și iată-l pe Boc (foto sus), în ceasul al 12-lea, făcând ce n-a făcut 4 ani, așezat frumos alături de Șulea, ca un bun colaborator, explicând „administrativ” – nicidecum vreo urgență – ci pur și simplu despre cum va fi când o fi să fie implementat proiectului Centurii Metropolitane. Din lipsă de soluții politice, și din multă teamă de eșec, „suspendatul” Șulea rămâne, evident, candidatul pe care mizează liberalii în cursa alegerilor  locale și nimeni nu mai are cum să-și închipuie contrariul. Probabil doar Pivariu mai visează că lucrurile stau diferit.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.