Închide

Val nou de tei „vânjoși” și gard viu pentru oraș

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 09, 2016 0 1464

Garden Center Grup și Serflor rămân în continuare furnizori de material dendrofloricol pentru primăria Cluj, pe un an de zile și maxim 5 contracte. Firmele au câștigat licitația din septembrie 2015 pentru a furnizare tei de 5 și 6 metri, pruni, platani, hibiscus și gard viu, fixând-o la valoarea de 1,3 milioane lei, cu 40% mai puțin decât estimarea primăriei.

Cine a ofertat

sursa: primaria Cluj-Napoca

sursa: primaria Cluj-Napoca

Cine a câștigat

Potrivit primăriei, licitația pentru furnizarea de material dendrofloricol care s-a deschis în noiembrie 2015 și prin intermediul căreia administrația locală dorea să cumpere cinci tipuri de copaci și arbuști a fost atribuită în ianurie anul acesta, la valorea de 1,3 milioane de lei (maxim 5 contracte subsecvente în decurs de un an). Furnizorii de material dendrofloricol cu care s-au încheiat contractele sunt Serflor și Garden Center Grup, abele societăți lucrând cu administrația locală.

Garden Center are un acord cadru din 2015 pentru furnizarea de copaci și arbuști cu primăria, timp de 4 ani de zile. Firma este cunoscută pentru numărul mare de contracte pe bani publici, fiind cea care a realizat dinozaurii și trăsurile de buxus din București, comandate sub primăria de sector din mandatul Piedone.

acord copaci

sursa: primaria Cluj-Napoca

 

 

Cum se împart banii

Noua licitație vizează achiziționarea de arbori pentru a completa aliniamente lipsă de pe străzi din oraș dar și pentru a satisface cererile asocieațiilor de locatari care doresc gard viu. Potrivit primăriei, Garden Center Grup va furniza tei (de 6 și 5 metri), platani și pruni iar Serflor, hibiscus și gard viu.

Lot 1,3,4 (tei cu înălțimea de 6 metri, platani și pruni) – Garden Center Grup cu 470.000 lei (aproape la jumătate din valoarea estimată de primărie)

Lot 2 (tei cu înălțimea de 5 metri)- Garden Center Grup – 690.000 lei (circa 60% din valoarea estimată de primărie)

Lot 5,6 (hibiscus și gard viu) – Serflor – 140.000 (mai bine de jumătate din valoarea estimată de primărie)

Aici detalii despre numărul de copacei pe care și-l dorește primaria și de ce are nevoie de aceștia

Se cumpără copăcei “vânjoși” de aproape 500.000 euro

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare