Închide

Se cumpără copăcei „vânjoși” de aproape 500.000 euro

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 28, 2015 0 555

Tei, pruni, platani, pruni, gard viu și hibiscus, asta vrea să cumpere primăria clujeană toamna aceasta și a scos la licitație contractarea unor furnizori de astfel de material dendrofloricol. Licitația este programată în 10 noiembrie.
Administrația locală clujeană a scos la mezat un acord cadru pe un an pentru furnizarea de copaci și gard viu estimat la aproape 2,2 milioane lei. Primăria vrea să cumpere tei de 5 metri, tei de 6 metri, platani, pruni, gard viu și hibiscus. Licitația este programată în data de 10 noiembrie.

Primăria clujeană are deja un furnizor de material dendrofloricol, pe patru ani, începând cu 2015 și anume firma Garden Center Grup, cea care a realizat dinozaurii din buscus la primăria de sector condusă de Piedone. Despre, reprezentanții primăriei spun că e parte a grupului. În cadrul acestui acord cadru semnat în 5 martie, administrația a comandat deja de la Eco Horticultura, parte a grupului, tei la 4400 lei bucata pe care i-a plantat pe B-dul Eroilor sau în Piața Unirii.

acord copaci

Din păcare, spun reprezentanții Serviciului  spații verzi din cadrul primăriei, există multe aliniamente stradale cu lipsuri în Cluj-Napoca care trebuie completate cu arbori. De asemenea, există cereri de la asociațiile de locatari din cartiere pentru gard viu. Așa se explică noua licitație pe care a lansat-o administrația locală, să se achiziționeze copaci mai mari care să și reziste odată plantați în oraș, dar și material dendrofloricol care să ajungă în cartierele clujene.  „Am plantat tei pe Eroilor și tuturor le-au plăcut cum arată. Pentru aceștia am avut furnizor contractat. Noi am mai luat arbori mai subțirei pe care i-am plantat pe aliniamentele străzilor din oraș, dar din păcate n-au rezistat. De exemplu, pe 21 Decembrie 1989 am plantat copaci până la Regionala CFR. După o noapte, toți au fost rupți. Mi s-a rupt sufletul când am văzut. Am făcut plângeri la politție în acest sens, dar acum trebuie să completăm alveolele. De aceea am făcut propunerea să luăm copaci ceva mai mari ca să nu fie necesare nici lucrări de excavare a trotuarului, nici să mai poată fi rupți copacii. Am făcut un necesar în oraș ni undeva ar fi nevoie de 300 de bucăți. Mai mult, în cartiere există multe cereri de la asociațiile de locatari pentru gradviu. Cred că avem undeva la 400 de cereri. De aceea achiziționăm și gard viu și hibiscus. Acesta din urmă este verde dar face și flori și va fi ca o pată de culoare în cartiere. Pentru că și în cazul spațiilor verzi din jurul blocurilor noi facem lucrările de plantare”, a explicat Vasile Moldovan, șeful Serviciului de Spații Verzi din cadrul primăriei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare