Închide

Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - ian. 23, 2021 0 116

Peste 120.000 de angajați din învățământ care intră în contact direct cu elevii vor avea prioritate la vaccinare înainte de 8 februarie, când urmează ca școlile să înceapă fizic, a anunțat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, adăugând ulterior că mizează pe colaborarea cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a găsi o soluție în acest sens. Între timp însă, profesorii care doresc să se vaccineze nu reușesc să se programeze pe platformă, iar cei care reușesc, găsesc cel mai des locuri în martie sau aprilie, au precizat liderii sindicali din învățământ pentru HotNews.ro, care spun că așteaptă o „soluție” de la Guvern. Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, a afirmat că „este o contradicție între ce se întâmplă la nivel societal – arătăm înspre ei că nu vor să se vaccineze, însă când vor să se vaccineze nu au posibilitatea”, transmite hotnews.ro.

 

Ce spun sindicatele

„Treaba este delicată. Ce este îmbucurător este faptul că, dacă acum câteva zile procentul celor care doreau să se vaccineze era undeva la 50 la sută, din informațiile pe care le avem acest procent a crescut semnificativ. Acum oamenii chiar vor să se vaccineze, numai că surpriza lor este asta – nu pot să se înscrie, sau se pot înscrie peste o lună jumătate sau două, și sunt unii cărora le este teamă să meargă la școală dacă nu se vaccinează,” a declarat pentru HotNews.ro Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

„Trebuie găsită o soluție la nivel de guvern pentru că toată lumea a clamat pe bună dreptate – ce facem, copiii au stat atât timp acasă. Acum guvernul trebuie să găsească o soluție, să facă efortul astfel încât profesorii să fie vaccinați. Un profesor va veni în contact zilnic cu peste 100 de elevi și riscul este destul de mare. Este chiar o cerința publică a FSLI că guvernul sa facă efortul de a achiziționa mai multe doze de vaccin. Ar fi regretabil să vedem că unii nu vor merge la școală de teamă – și nu pot fi acuzați de nimic – și guvernul să nu le poată pune la dispoziție vaccinul. Mai sunt 2 săptămâni practic (până la începerea școlii – n.r.), cu o săptămâna înainte ar fi perfect dacă s-ar găsi o variantă de suplimentare,” a mai spus acesta.

Continuarea pe hotnews

Nici un comentariu

Scrie un comentariu