Închide

USR Cluj: Boc minte, zona „La terenuri” din Mănăștur e 70% a municipalității

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 24, 2017 2 935

Un partid politic spune că a făcut munca municipalității în ce privește decrepitele terenuri de sport ale celui mai mare cartier din Cluj-Napoca, unde nu s-a investit niciun ban pentru că, spune primarul Emil Boc, terenurile sunt revendicate ori retrocedate. Nu e adevărat, arată aceștia – 70% sunt în proprietatea municipalității.

„Primăria ne-a dezinformat că terenurile s-au privatizat”, spune deputatul USR Adrian Dohotaru, cunoscut activist și locuitor în Mănăștur. „Primarul Emil Boc a declarat că 85% s-a retrocedat, iar municipalitatea are doar 15%. Așa că USR a făcut munca Primăriei și a mers la cadastru ca să discutăm în cunoștință de cauză. Rezultatele cadastrale arată că pe zona publică se poate interveni de acum, după care se poate face presiune pe privați ca să cedeze și să facem un parc de vreo 4 hectare, extrem de necesar pentru suta de mii de mănăștureni”.

Topograful Mihai Vădan, care e și el membru USR Cluj, spune că a constatat că zona e în pondere de 70% a municipalității. „„Din cercetările tehnice și juridice efectuate am constatat că această zonă este în proporție de 70% în proprietatea Municipalității. Am observat, totodată, că exista suprafețe înapoiate „forțat”, prin hotărâri judecătorești care din punctul meu de vedere pot fi retrocedate prin hotărâri ale comisiilor de specialitate în alte locații echivalente ca și valoare, dat fiind faptul ca această zonă este adaptata pentru zone de agrement și terenuri sportive. Având în vedere că această suprafață de teren are o infrastructura potrivită, depinde de voința Primăriei Cluj-Napoca pentru a transforma aceste terenuri verzi și de sport în ceea ce au fost cândva”.

Citește și:

Vești proaste pentru zecile de mii de mănăștureni care speră revitalizarea zonei “La terenuri”: “Progresele sunt nesemnificative”

MULTIMEDIA Lumea lui Kusturica s-a mutat între blocurile din Mănăștur. Ce găsești în 2015 în Capitala Europeană a Tineretului

Cea mai mare zonă de recreere a Mănășturului a ajuns o ruină – și nu sunt speranțe de bine

2 comentarii

  1. sa nu exageram cu cuvintele. cea ce domnul Vadan omite sa spuna, e ca acele terenuri private (cu albastru in poza) apar deja intabulate. se pot vedea si online pe situl ANCPI, pe geoportal ( pentru cunoscatorii)
    Ce nu apare pe geoportan nu inseamna prin eliminare ca e automat proprietatea primariei!!!!
    Acolo mai sunt terenuri revendincate, in curs de intabulare, sau in proces pe rol. Asadar situatia e mult mai complicata.

  2. sa arate topograful Vadan extrasele de carte funciara, daca sustine ca 70% din terenuri apartin statului. Asa se sustine o afirmatie, nu printr-o harta colorata.

Scrie un comentariu

  • Articole similare