Închide

USR către Primăria Cluj: Oferiți refugiaților care ajung în municipiul nostru acces la servicii de bază precum cazare, asistență medicală, hrană și transport, într-un cadrul stabil și predictibil

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 02, 2022 0 297

Reprezentanții USR Cluj arată că mobilizarea exemplară a ONG-urilor în sprijinul refugiaților ucraineni e lăudabilă, dar solidaritatea trebuie să vină și din partea administrației locale, cu măsuri concrete. Primăria trebuie să asigure acces la servicii de bază precum cazare, asistență medicală, hrană și transport, într-un cadrul stabil și predictibil, transmit repezentanții USR Cluj.

„Este necesar și un răspuns din partea autorităților locale care, pe lângă sprijinirea și facilitarea activităților ONG-urilor, trebuie să ofere refugiaților ce ajung în municipiul nostru acces la servicii de bază precum cazare, asistență medicală, hrană și transport, într-un cadrul stabil și predictibil. De asemenea, administrație trebuie să aibă în vedere pregătirea unor reacții rapide în funcție de evoluția situației privind refugiații din Ucraina, iar în acest sens instituțiile trebuie să pregătească din timp infrastructura necesară”, se precizează în informarea reprezentanților USR.

Consilierii locali USR Cluj-Napoca au propus administrației clujene o serie de măsuri pentru a asigura accesul refugiaților ce ajung pe raza municipiului Cluj-Napoca la bunuri și servicii de bază:

● -Asigurarea cadrului necesar acordării asistenței și serviciilor medicale de urgență gratuite la Spitalul Municipal, incluzând serviciile de traducere necesare.

● -Asigurarea cadrului folosirii gratuite a mijloacelor de transport în comun de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

● -Asigurarea cazării gratuite în locuințele de necesitate din subordinea Primăriei Cluj-Napoca.

● -Stabilirea necesarului pentru transformarea Sălii Polivalente în spațiu de primire și găzduire refugiați, în eventualitatea în care va fi nevoie de un asemenea plan.

● -Asigurarea cadrului necesar acordării de mese calde gratuite prin cantina Primăriei refugiaților cazați în spațiile din subordinea Primăriei.

● -Punerea la dispoziția ONG-urilor implicate în activități de sprijinire a refugiaților a unor spații de depozitare corespunzătoare stocării și trierii donațiilor.

● -Organizarea, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală a unui Punct de Informare și Coordonare non stop în incinta Gării pentru a asigura orientarea către mijloacele de transport în comun, respectiv pentru informare referitoare la disponibilitățile de cazare, servicii medicale sau servicii oferite de ONG-uri.

● -Instalarea temporară a unor panouri electronice de afișaj cu mesaje de informare și orientare în limba ucraineană în zonele de tranzit, precum gara sau autogara. Am propus, de asemenea, convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local pentru a analiza, dezbate și aproba, în regim de urgență, măsurile administrative care se impun în vederea gestionării optime a fluxului de refugiați. Am solicitat participarea reprezentanților Prefecturii, ai Poliției Locale și a altor instituții relevante la ședința extraordinară a Consiliului Local pentru a prezenta informații actualizate asupra situației curente și asupra acțiunilor și planurilor aflate în desfășurare.

Sursa foto: facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare