Închide

Unul dintre pionii lui Boc, director de Dezvoltare în Primăria Cluj, propus pentru funcția de Secretar de Stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 12, 2022 0 4329

Negocierile liberalilor privind împărțirea funcțiilor politice (de secretari de stat, prefecți, subprefecți, dirctori de agenții etc.) au continuat ieri în cadrul unei ședințe a conducerii partidului, la București. Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, membru în Biroul Politic Național al PNL a admis că a fost prezent la ședință și că, în mod cert, organizația sa va obține pozițiile pe care mizează.

Conform informațiilor actualdecluj.ro, sunt cel puțin două funcții de secretari de stat pe care PNL Cluj speră să le primească, iar una dintre aceste funcții ar urma să-i revină actualului director de Dezvoltare din Primăria Cluj Napoca, Ovidiu Cîmpean.

Unul dintre acoliții politici ai primarului Emil Boc, promovat din fașă pe linie politică și urcat complet nejustificat în poziția administrativă de „Director”, Ovidiu Cîmpean s-a aflat și în 2020 pe lista candidaților la Parlamentul României, soarta neaducându-i însă norocul de a se vedea cu un mandat de deputat.

În consecință, liderii PNL Cluj negociază acum în favoarea sa pentru o funcție de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, pe care Cîmpean o va prelua, cel mai probabil, prin transfer instituțional, asfel încât să nu existe niciun risc pentru pierderea actualului său loc de muncă din Primăria Cluj.

În expectativă pentru funcția de Prefect

În urma negocierilor din coaliția de guvernare, liberalii clujeni au posibilitatea de a numi un prefect, funcție pentru care încă nu s-a luat o hotărâre finală. Actualdelcuj.ro a informat AICI,  cum primarul liberal din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, îi presează pe liderii organizației PNL Cluj ca actualul subprefect Irina Munteanu (cu care are o relație foarte apropiată), să fie urcată în funcția de prefect. Daniel Buda și Emil Boc nu se grăbesc însă să dea curs acestei cereri, de vreme ce Clujul a rămas printre puținele județe unde liberalii nu și-au numit încă prefectul. Potrivit informațiilor actualdelcuj.ro, consilierul județean liberal, Maria Forna, a rămas opțiunea pe care șefii PNL Cluj o au în vedere, pentru funcția de prefect.

Sursa foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.