Închide

Untold: o armată de 10.000 de oameni, cât un orășel, organizează cel mai mare festival din România. „În acest an dublăm numărul polițiștilor în civil”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 29, 2019 0 586

O armată de oameni asigură ordinea la cel mai mare festival din țară, Untold de la Cluj – e vorba de peste 10.000 de persoane, cât populația unui orășel.

Din acești 10.000 de oameni implicați în buna desfășurare a festivalului, câteva mii sunt doar angajații structurilor din cadrul Ministerului Administrației și Internelor – e vorba de până la 3.200 de jandarmi, polițiști și pompieri, spune Liviu Uzlău, de la Inspectoratul General al Poliției Române. Acestora li se adaugă câteva sute de polițiști locali, dar și polițiști în civil, iar numărul acestora din urmă crește față de edițiile anterioare, adaugă acesta.

„Atragem atenția foarte serios asupra folosirii dronelor”, spune el: „există o legislație care interzice folosirea lor cu excepția celor avizate”. Uzlău avertizează și asupra consumului de alcool și „alte substanțe care nu fac obiectul normelor sociale”, fără să nominalizeze.
Să mai spunem că perimetrul festivalului vor exista în permanență 170 de polițiști, „în acest an dublăm nuărul polițiștilor în civil, ca să punem în aplicare o oarecare discreție”, adaugă și șeful Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, Mircea Rus.
În festival vor fi implicați și 233 de polițiști locali, din subordinea Primăriei Cluj-Napoca. „Sunt peste 10.000 de persoane implicate în buna desfășurare a evenimentului”, conchide directorul festivalului, Bogdan Buta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu