Închide

Un urs a fost lovit de o mașină în Cluj, lângă Fizeșu Gherlii. A fost eutanasiat după ce a agonizat mai multe ore

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 18, 2021 0 153

Un urs a fost lovit de o mașină în Cluj, lângă localitatea Fizeșu Gherlii. Acesta a fost eutanasiat după ce a agonizat mai multe ore.

S-a întâmplat în această dimineață, în jurul orei 6, când un tânăr de 25 de ani a sunat Poliția și a spus că în jurul miezului nopții, în timp ce se deplasa pe drumul județean DJ 109 C, din direcţia Ţaga spre Gherla, în afara localităţii Fizeşu Gherlii, ar fi acroșat un urs care se afla pe partea carosabilă.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla și cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare Cluj, reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, reprezentații Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Cluj, dar și ale autorităților locale publice, după cum arată IPJ Cluj la solicitarea actualdecluj.ro.

Ursul a fost rănit grav în accident și ulterior a fost eutanasiat, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.  ”S-a procedat la sedarea animalului în vederea evaluării stării de sănătate, stabilindu-se faptul că leziunile suferite sunt incompatibile cu viața, fiind transportat la USAMV în vedere eutanasierii și efectuării necropsiei”, a arătat IPJ Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu