Închide

Primarul Boc s-a plâns că lucrările executate în centrul Clujul nu sunt ca în Germania

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 18, 2021 0 965

Lucrările din Piața Lucian Blaga și de pe arterele Petru Maior, Emil Isac, Napoca și primul tronson din strada Avran Iancu, realizate de firma Diferit, sunt încă în stadiul de recepție deși au fost terminate la finalul anului 2020. Primarul Emil Boc a spus că nu e mulțumit de lucrare, mai ales că pe pista de biciclete băltește apa iar în orașele europene în care el a fost nu există așa ceva. Boc a făcut o analogie cu orașul Munchen din Germania.

”Piața Lucian Blaga au terminat-o în decembrie 2020 sau când au terminat-o, dar recepția finală nici acum nu e făcută, pentru că mai au de rezolvat unele probleme. M-am dus pe Napoca și m-am uitat după ploaie că pe pista de biciclete băltește apa. Am spus ”Domnu, așa ceva la Munchen nu am văzut! Trebuie să fie ca la Munchen!”.  Atunci trebuie să mai pună niște guri de canal, care să preia apa, pentru că nu accept să găsesc așa ceva după lucrări.  În plus, comisia de recepție a mai văzut foarte multe lucruri pe care le recepționeză, până când lucrările nu sunt la standardul cerut”, a spus  primarul Emil Boc la ZiuaLive.

Relațiile dintre Diferit și Primărie, deși societatea avea nenumărate contracte cu municipalitatea, s-au deteriorat în ultima perioada. Societatea a notificat municipalitatea că dorește rezilierea contractului pentru podul Porțelanului, după probleme legate de lucrări (un zăcământ de sare, după cum au spus oficialii Primăriei). Anul acesta, primăria a exclus de la licitația pentru modernizarea zonei Kogălniceanu firma. Iar anul trecut, primarul Emil Boc o amenința cu lista rușinii pentru că nu a terminat la timp șantierul din Piața Lucian Blaga.

Șantierul din Piața Lucian Blaga și străzile adiacente a fost gestionat de Diferit-Starcom, contractul fiind de peste 20,5 milioane lei.

VIDEO Boc, pe șantierul din centru de Ziua Națională. A dat startul iluminatului festiv și a făcut turul Pieței Blaga pentru a inspecta dacă Diferit a terminat lucrările

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare