Închide

Un ultim sondaj arată că Sabin Sărmaș a crescut la 30% intenție de vot, în timp ce Boc a scăzut 10 procente. Pentru prima oară, primarul Boc îl atacă public pe Sărmaș

ActualitateOpiniePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 11, 2024 4 3823

Dacă în trecut la Cluj Napoca n-a mai existat o competiție electorală reală, Emil Boc fiind principalul și singurul competitor pentru care partidele concurente n-au găsit un înlocuitor timp de două decenii, acum situația se prezintă complet diferit. Candidat independent la Primăria Cluj Napoca, Sabin Sărmaș a crescut serios în intenție de vot, arată un ultim sondaj efectuat pe plan local. Mai precis, Sabin Sărmaș a crescut la 30%, în timp ce Boc a scăzut 10 procente. Astfel, la o prezență la vot de peste 50%, Boc ar putea pierde Primăria, obiectiv pe care Sabin Sărmaș n-a ezitat să-l expună public, vineri, când s-a deschis oficial campania electorală.

„Am spus-o și o repet, dacă la aceste alegeri vin mai mult de 50% din clujeni, Boc va pierde și acest lucru se va întâmpla”, afirmă Sărmaș, subliniind că Emil Boc a înțeles deja că o prezență mare la vot, mai ales din partea tinerilor, îl va pune în mare dificultate, motiv pentru care recurge acum la tertipuri pentru a împiedica creșterea prezenței la vot în municipiul Cluj Napoca. Sărmaș acuză că spre deosebire de marile orașe ale țării, unde primăriile au autorizat zeci de locuri pentru afișele electorale, la Cluj Napoca primarul Boc a alocat doar 10 locuri.

„O palmă dată democrației, că veți veni mai puțini la vot, nu mai mult de 30%. După ce ieri Emil Boc vorbea despre democrație și importanța ei, despre valori europene, tineri și implicarea lor în democrație, la nici 24 de ore a decis că aceste valori nu mai sunt importante și că la Cluj trebuie să avem doar 10 locații în care contracandidații lui se pot promova în timp ce la Iași spre exemplu avem 84 de astfel de locații. Am spus-o și o repet, dacă la aceste alegeri vin mai mult de 50% din clujeni, Boc va pierde și acest lucru se va întâmpla (…)”, spune Sabin Sărmaș.

Faptul că Sărmaș îi pune probleme serioase primarului Boc reiese mai nou și din atitudinea edilului clujean. Până nu demult Boc în imensa sa notorietate evita să-l pomenească pe Sărmaș în spațiul public sau să se raporteze la el, tocmai pentru a nu induce ideea că-l consideră un adversar politic. Sarcina de partid pentru bombardarea lui Sărmaș era doar pentru membrii PNL din eșalonul doi, trei, patru, indivizi mai puțin cunoscuți în spațiul public. În ce-l privește pe Boc, strategia lui era ca printr-o ignorare de fațadă să nu-i „autorizeze” lui Sărmaș rolul de contracandidat cu potențial. Dar cum valul schimbării bate și la Cluj – după suprizele avute la alegerile anterioare în alte orașe mari ale țării: Brașov, Timișoara, Bacău, Alba Iulia etc – strategiile electorale se mai schimbă.

Prezent într-un podcast la o publicație locală unde i s-au adresat doar întrebări foarte prietenești, Emil Boc și-a expus pentru prima oară obida față de Sabin Sărmaș. Interlocutorul său i-a ridicat mingea la fileu amintindu-i că s-a plâns recent că „unii” care vor să-l bată pe Boc sunt susținuți de „rechini imobiliari”, fără să și aducă vreun argument în acest sens. În context a fost aruncat doar numele lui Sabin Sărmaș, nu și al altor contracandidați, iar Boc a avut grijă să întărească afirmația printr-un: „ăsta la care faceți referire!”, ca mai apoi în mod viclean să spună că el e detașat și că mama l-a învățat să nu zică rău de alții, mai ales dacă-s contracandidați:„(…) măi, dacă nu poți zice ceva bine de un om mai bine taci din gură. Cu atât mai mult în campanie electorală, de bine nu poți zice că-s contracandidații tăi, de rău, mi-o zis mama, mai bine taci din gură, și am ținut cont de ce o zis ea”. 

 

4 comentarii

  1. Tovarastul boc mananca rahat, daca cineva infloreste in orasul asta sub mandatul lui cu siguranta sunt rechinii imobiliari, Acestia profita de faptul ca el tine orasul blocat oferind autorizatii doar cui vrea el si pe oamenii simpli ii omoara cu acte si procede de demolare si interdictii de contruire.
    Hai clujeni se poate sa scapam de raia numita boc.

  2. am o intrebare : cu cine conduce Sarmas orasul ca nu are partid langa el? consilierii locali il vor obstructiona cum au facut-o pe vremea lui Funar.. oricum grupu de la Cluj voteaza pentru to(n)ti

  3. Boc marele alb al imobiliarilor din cluj vb de rechini? :))) in cluj se aproba doar blocurile amicilor lui bloc… scuzati, Boc.
    In rest nici cotet de caine nu iti aproba marele alb. Stau dupA un puz pt o casa de 7 ani si cica trafic… da 200m mai jos apar 3 blocuri mai nou. Probabil nu primesc ca are pruncu meu vreo 100 de masinute.

  4. Boc marele alb al imobiliarilor din cluj vb de rechini? :))) in cluj se aproba doar blocurile amicilor lui bloc… scuzati, Boc.
    In rest nici cotet de caine nu iti aproba marele alb. Stau dupA un puz pt o casa de 7 ani si cica trafic… da 200m mai jos apar 3 blocuri mai nou. Probabil nu primesc ca are pruncu meu vreo 100 de masinute.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.