Închide

Un spital din Cluj primește dotări de milioane de euro, inclusiv o cameră hiperbarică și un sistem de realitate virtuală

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 16, 2023 0 271

Un spital din Cluj primește dotări de milioane de euro, inclusiv o cameră hiperbarică și un sistem de realitate virtuală.

Contractul de finanțare pentru dotarea ambulatoriului spitalului clinic de recuperare din Cluj-Napoca a fost semnat de ministrul Sănătății Alexandru Rafila, e vorba de dotarea acestuia cu aparatură și echipamente medicale de înaltă tehnologie de 26,5 milioane de lei, adică aproximativ 5,3 milioane de euro. Printre dotările preconizate a fi achiziționate pentru spital se numără o cameră hiperbarică cu echipamentele aferente și tehnologie de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea inclusiv a bolnavilor post-Covid 19. Mai sunt propuse spre achiziționare un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde, un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale, un aparat pentru tratamentul disfagiei și un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului. De asemenea spitalul va fi dotat și cu un aparat pentru terapie Shockwave focalizat, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, un aparat cu crioultrasunete, un aparat de terapie Nanopulse, un ecograf 4D, șase electrocardiografe cu 12 canale și o bicicletă cu încărcătură și monitor EKG. Banii vin prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu