Închide

Studiu despre Long-Covid: Persoanele care au trecut prin boală ar putea prezenta un risc crescut de probleme cardiace și pulmonare și chiar cu un risc dublu de deces

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 17, 2023 0 357

La trei ani de la începutul pandemiei, exact când se credea că impactul COVID-19 se reduce, noi cercetări fac lumină asupra repercusiunilor pe termen lung ale virusului. Potrivit studiului publicat în JAMA Health Forum, persoanele care au avut virusul în trecut ar putea prezenta un risc crescut de probleme cardiace și pulmonare și chiar cu un risc dublu de deces, transmite Euronews, citată de g4media.ro.

Pe o perioadă de follow-up de 12 luni, studiul a analizat datele privind daunele de asigurări de la 13.435 de adulți infectați cu COVID-19 și 26.870 de persoane care nu au contractat virusul, ținând cont de eventuale condiții preexistente, înainte de apariția virusului.

Rezultatele au arătat că grupul de persoane infectate cu Long-Covid au avut o rată de mortalitate mai mare decât celelalte. Mai exact, 2,8% dintre persoanele cu Long-Covid au murit, comparativ cu 1,2% dintre cei care nu au contractat virusul.

Studiul a identificat, de asemenea, oboseala, durerile de cap și tulburarea de deficit de atenție ca fiind cele mai frecvente simptome observate la persoanele cu COVID-19.
„Cel mai important rezultat este că Long-Covid este o afecțiune de sănătate pe care trebuie să continuăm să o studiem și să o luăm în serios. Am fost deosebit de îngrijorați de riscurile crescute de mortalitate pentru persoanele cu COVID-19”, a declarat Andrea DeVries, vicepreședintele Elevance Health și autorul principal al studiului, pentru „Euronews Next”.

Acest studiu a comparat fișele medicale a peste 11,6 milioane de persoane care au contractat COVID-19 în ultimii trei ani și a 5,6 milioane de persoane care nu au contractat boala în aceeași perioadă. Studiul a constatat că contractarea virusului poate provoca probleme gastrointestinale pe termen lung, cum ar fi constipația și diareea. A dezvăluit și alte simptome, inclusiv reflux acid, balonare și dureri de stomac.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu